maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Vereniging Oud-Dordrecht zoekt met gemeente naar plek voor vier historische wandtapijten

30 september 2013

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht zoekt een bestemming voor de tapijten die in het Hof hebben gehangen en nu opgeslagen zijn. De Vereniging Oud-Dordrecht denkt mee en hoopt op ideeën uit de Dordtse samenleving.  De tapijten waren een schenking onder voorwaarden en daarom vindt de vereniging Oud-Dordrecht onder voorzitterschap van Henk Bax dat er met respect mee moet worden omgegaan.  ,,De tapijten zijn als schenking door de gemeente geaccepteerd met de afspraak dat de tapijten in de stad een publieke functie zouden krijgen." 

Van de vier tapijten hingen er drie in de Statenzaal; het vierde was opgeslagen in het depot van het Dordrechts Museum. Het gaat om de volgende tapijten:  De tapijten hebben geen plek bij de herinrichting van het Hof, dat eind 2014 als een modern historisch museum zal heropenen.

  • inv.nr 17286 De Zwijnsjacht, Zuidelijke-Nederlanden, 16e eeuw, hoogte 240, breedte 228 cm.
  • inv.nr 17288 Jupiter, Juno en Pallas Athene, Brussel, tweede kwart 16de eeuw, hoogte: 261, breedte 253 cm.
  • inv.nr 17289 Groenwerk met standje in het verschiet, Zuidelijke-Nederlanden, 17de eeuw, hoogte: 265, breedte 266 cm.
  • inv.nr 17290 Groenwerk met een kasteel in de achtergrond, Zuidelijke-Nederlanden, 17de eeuw, hoogte: 253, breedte 273 cm.

 

 

Lees meer over:

Tapijten Statenzaal Hof
Deel dit bericht met je vrienden!