maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Funderingsherstel Marthinus Steynstraat kan niet worden aangepakt

30 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De toestand van de panden met even nummer in de Marthinus Steynstraat is zorgwekkend door paalrot.

Er dreigen gevaarlijke situaties te ontstaan en het is mogelijk dat de omgevingsdienst de panden afkeurt voor bewoning. Dit probleem is aan de andere kant van de straat in de afgelopen jaren opgelost, maar wordt voor de even nummers steeds dringender.

De meeste bewoners hebben geen geld voor herstel. Ook de mensen die in principe graag zouden meewerken, kunnen vaak de financiering niet rond krijgen omdat hun huis al “onder water” staat. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) verbiedt hypotheken van meer dan 105% van de woningwaarde. Zo wordt de wettelijke eis van deelname van de helft van de bewoners niet gehaald. Zou aan deze eis wel worden voldaan, dan heeft de gemeente mogelijkheden om in te grijpen.

Met alle betrokken instanties (AFM, Ministeries van Financiën en Wonen en Kenniscentrum) wordt nu onderhandeld over een landelijke regeling, want het probleem doet zich in veel gemeenten voor. Maar dat kan voor de M. Steynstraat te laat zijn.

Zouden de woningen onbewoonbaar verklaard worden en de gemeente de panden aankopen, blijven de bewoners met een levensgroot financiëel probleem zitten.

Bron: Gert van der Steen bij RTV Dordrecht

Lees meer over:

marthinus steynstraat paalrot
Deel dit bericht met je vrienden!