maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Doop lelievlet scoutingclub Willem de Zwijger door Commissaris van de Koning

30 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Dordtse scoutinggroep Willem de Zwijgergroep bestaat dit jaar 75 jaar. De groep vierde dat met een jubileumfeest voor alle leden, oudleden en genodigden op zaterdag 28 september 2013.

De Willem de Zwijgergroep III, zoals de groep officieel heet, werd in 1938 opgericht. Het idee waarmee de groep toen werd opgericht is ook van deze tijd: samen op avontuur gaan, verantwoordelijkheid nemen en veel pret maken.

Reünie
Alle leden, oud leden en genodigden waren welkom op het verjaarsfeest van de Willem de Zwijgergroep afgelopen zaterdag 28 september. Het was gelijk een mooie gelegenheid om rond te kijken in en om clubhuis Dillenburg, het wachtschip de IJzeren Kraak uit 1924 te bezoeken en misschien zelfs een stukje op het Wantij te varen in een lelievlet. Tijdens de festiviteiten werd een nieuwe lelievlet gedoopt. Ook werd het jubileumboek ‘Er moet gevaren worden!’ gepresenteerd.

Doop
Op deze bijzondere dag werd de nieuwste Lelievlet van de Willem de Zwijgergroep door de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland gedoopt.

Lelievletten zijn de standaardboten die binnen Scouting Nederland gebruikt worden en de Willem de Zwijgergroep heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van dit zeer succesvolle boottype. De nieuwe vlet kreeg Ieperom III als naam, een verwijzing naar de eerste lelievlet van de Willem de Zwijgergroep, die dezelfde naam droeg. Het zeilnummer is 1938, het jaar waarin de Willem de Zwijgergroep werd opgericht.

Foto: Fokko van der Straaten.

Lees meer over:

scouting willem de zwijger
Deel dit bericht met je vrienden!