vrijdag 18 juni 2021

Alles over Dordrecht

Plan de Boomgaard Stadspolders krijgt te weinig stemmen voor tweede ronde

30 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

UP DATE: Het Dordtse plan met een Boomgaard in de Stadspolders heeft niet de volgende ronde gehaald. Dat blijkt uit een mededeling op de website van de organisatie van de wedstrijd om via stemmen op internet geld te verdelen.

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Ariëtte Vos, bekend als betrokken en duurzame vrouw in Zwijndrecht en Dordrecht, houdt een pleidooi om een boomgaard op te knappen nabij de Stadspolders in Dordrecht.

Ze laat weten:  "Hallo voorstanders van stadslandbouw, stemmen jullie ook voor de op te knappen boomgaard in de Bilderhof, Stadspolder, Dordrecht?"

"De boomgaard is nu niet toegankelijk en overgroeid met woekerende kruiden. Hier willen we graag verandering in brengen" Aldus Marco Keijzer op zijn blog.

De website Groen en Doen geeft ook nog wat informatie over de Boomgaard Stadspolders: "Aan de rand van de wijk Stadspolders ligt een oude boomgaard. Het is een bijzonder stukje natuur, dat op dit moment geen speciale waarde heeft voor de wijkbewoners. Vanuit het pilotproject “Stadspolder in Actie” wil BTL Realisatie samen met de Gemeente Dordrecht en enkele enthousiaste buurtbewoners initiatief nemen om van deze boomgaard een aantrekkelijk stukje te maken voor mens en natuur. De stappen die hiervoor genomen moeten worden zijn: 1) Begaanbaar maken van de boomgaard samen met vrijwilligers (zoals weghalen van overwoekerende kruiden, paden maaien) 2) Samen met buurtbewoners een plan maken voor inrichting en gebruik van de boomgaard 3) Gezamenlijk de boomgaard verder inrichten, onderhouden en gebruiken (bijv. educatieve route uitzetten, fruitbomen snoeien, appeltaart acties organiseren) Met dit project willen we bereiken dat: de boomgaard weer toegankelijk wordt voor buurtbewoners wn dat de buurt meer betrokken raakt bij hun woonomgeving. Daarnaast hopen we met de boomgaard ook een maatschappelijke bijdrage te leveren door bijvoorbeeld de appelopbrengst aan een goed doel te schenken". Aldus 'Groen en Doen'.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!