maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

“Dordrecht Marketing start met apps voor evenementen”

27 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Eerste pilot tijdens evenement Dordrecht Pakt Uit. Dordrecht Marketing is in samenwerking met PFO reclame.marketing uit Dordrecht een proef gestart om tijdens evenementen een app aan te bieden aan bezoekers. Het eerste evenement waarvoor dit wordt aangeboden is Dordrecht Pakt Uit dat op 28 en 29 september plaatsvindt.

Na dit evenement zal worden bekeken op welke manier dit medium het beste kan worden ingezet als aanvullende bron van informatie tijdens evenementen. De mobiele applicatie is op dit moment beschikbaar voor Apple apparaten en Android tablets, en op zeer korte termijn ook kosteloos verkrijgbaar op mobiele Android  telefoons.

De basis van alle informatievoorziening vanuit Dordrecht Marketing blijft de mobiele website. De app is ontwikkeld omdat deze met name voor evenementen interessant zijn. Bezoekers kunnen hiermee “op straat” geïnformeerd worden. Het voordeel is dat zodra de app gedownload is er geen internet verbinding gemaakt hoeft te worden maar wel alle informatie over het programma op de plattegrond terug te vinden is.  Bij grote evenementen heeft mobiel internet soms te weinig capaciteit en op deze manier is dat te vermijden.

Daarnaast worden de app stores door jongeren ook meer en meer, net als google,  gebruikt om informatie in te winnen over steden en evenementen.

De app is in de stores terug te vinden onder Evenementen Dordrecht Len bij gebleken succes in de toekomst kunnen op deze locatie applicaties van diverse evenementen worden gedownload. Na Dordrecht Pakt Uit zal een eerste start worden gemaakt met een app voor de Kerstmarkt Dordrecht.

Geïnteresseerden in het evenement Dordrecht Pakt Uit kunnen ook informatie verkrijgen via de website www.dordrechtpaktuit.nl en facebook.com/centrumdordrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!