maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Milieugroep Dordrecht kaart uitbreiding industrie bij Moerdijk aan

26 september 2013

DORDRECHT - ,,We zijn opgericht als werkgroep milieubeheer Dordrecht meer dan 42 jaar geleden, toen de vestiging speelde van de fabriek Shell Chemie op industriegebied Moerdijk”.  Deze korte historie gaf Suzan Munning over de werkgroep, die een onderdeel is van de vereniging Milieu Defensie Amsterdam. Toen was er een grote bijeenkomst van Dordtenaren, die verontrust waren over de ontwikkelingen over het water. De werkgroep speelde daar een belangrijke rol bij.

Op het duurzaamheidscafé in natuurcentrum Weizigt gaf zij aan, dat de mensen in Dordt toen verontrust waren over de toenemende bedrijvigheid bij Moerdijk. Of het onderwerp nu speelt, is de vraag. De werkgroep Milieubeheer Dordrecht vond het in elk geval van belang o het hardop te zeggen.

Inmiddels is de situatie zo, dat wellicht geheel het dorp Moerdijk plaats moet maken voor nieuwe bedrijvigheid.  Als onderdeel van de vereniging MilieuDefensie wil de Dordtse groep actief blijven, maar intussen is het aantal leden gedaald. Suzan Munning wil graag een doorstart maken en is het ontstaan van toen niet vergeten.

Het contactadres is Suzan Munning, Marslaan 10, tel. 078-6170758.

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!