donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

12 oktober 2013: Internationale dag van de palliatieve zorg

26 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN -Nederland sluit zich dit jaar voor de negende keer aan bij de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) op zaterdag 12 oktober 2013.

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) is er om meer bekendheid te geven aan palliatieve zorg en de mogelijkheden in de laatste levensfase. Palliatieve zorg is erop gericht de ongeneeslijk zieke patiënt (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven.

Rondom 12 oktober worden overal in het land activiteiten georganiseerd.
Ook in regio Waardenland (Dordrecht, Gorinchem e.o.) doet het Netwerk Palliatieve Zorg Waardenland mee!

Regionale activiteiten in Waardenland

De deelnemers van het Netwerk Palliatieve Zorg Waardenland hebben dit jaar besloten om de handen ineen te slaan en gezamenlijk een informatiemarkt te organiseren voor patiënten, hun naasten en vrijwilligers. Deze informatiemarkt wordt gehouden in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Naast een informatiemarkt worden er ook diverse workshops georganiseerd. Er kan daarbij een keuze gemaakt worden uit;

Complementaire zorg; op weg naar een beter welbevinden
Euthanasie en palliatieve sedatie, wat komt er bij kijken
Café “doodgewoon”, ontmoetingssalon voor ongeneeslijk zieken
Raakvlakken tussen dementie en palliatieve zorg
 
Alle workshops worden zowel in de ochtend als in de middag gegeven. U kunt zich voor de diverse workshops aanmelden via de site van het Netwerk Palliatieve Zorg Waardenland bij “Uitnodiging voor de Dag van de Palliatieve Zorg”onder het kopje “patient en naasten”: www.netwerkpalliatievezorg.nl/waardenland. Daarnaast kunt u zich ook aanmelden via de secretaresse van het netwerk tel. 078-6541407. Zij is bereikbaar op dinsdag en donderdag tussen 8.30 en 14.30.

Tijdens deze dag krijgt u een lunch aangeboden en wordt het geheel muzikaal opgeluisterd door de Delftse Studenten Jazz Vereniging Groover.

Op zaterdag 12 oktober 2013 houdt Hospice De Patio, gevestigd op de Markettenweg 50 te Dordrecht open huis. De Patio is onderdeel van de Dordtse zorginstelling Het Spectrum, zij zet die dag de deur tussen 10.30 en 15.00 uur open voor belangstellenden.

Voor meer informatie en alle activiteiten kunt u ook kijken op www.dagvandepalliatievezorg.nl

Voor meer inlichtingen over het Netwerk Palliatieve Zorg Waardenland: Angelique de Wit, netwerkcoördinator, tel. 06-30 28 56 53

Lees meer over:

spectrum markettenweg
Deel dit bericht met je vrienden!