zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Infomarkt voor alle bewoners van de Binnenstad, de Noordflank, Reeland en Staart

26 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op woensdag 2 oktober zijn de bewoners van Staart, Reeland, Noordflank en Binnenstad weer welkom in het Stadskantoor op de jaarlijkse Infomarkt voor die wijken. Tussen 16.30 en 20.30 uur kan iedereen binnenwandelen, op een moment waarop dat het best uitkomt. Wethouder Reynvaan houdt er haar spreekuur en maakt de winnaar bekend van de fotowedstrijd. Meer informatie over deze Infomarkt is te lezen op de wijkwebsites van deze vier wijken.

Wijkbewoners willen graag meer weten over alle werkzaamheden in hun wijk en de ontwikkelingen die daar zijn. Dit jaar zijn er bovendien veel vragen over de toekomst van de zorg. Organisaties die daar mee bezig zijn, zijn zeker ook op de Infomarkt aanwezig.

Ga in gesprek
De Infomarkt is dé gelegenheid om vragen te stellen en te weten te komen wat er allemaal speelt en gebeurt bij u in de wijk. Bewoners kunnen er in gesprek gaan met medewerkers van allerlei organisaties die actief zijn in de wijk: van Woonbron en Trivire tot Politie en Toezicht, van Yulius en MEE Drechtsteden tot Twern en Merwelanden, van Stadsbeheer tot Monumentenzorg.

Uw inbreng is welkom
De gemeente merkt dat veel Dordtenaren goede ideeën hebben over hoe hun straat of buurt nog leuker en beter kan worden. Of dat zij best aan de slag willen als vrijwilliger in bijvoorbeeld een bewonersgroep, in de zorg of op de wijkwebsite als verslaggever. Al die ideeën en inzet zijn meer dan welkom. Op de Infomarkt is er alle ruimte om daarover te praten met medewerkers van allerlei organisaties en gemeente, maar ook met mede-bewoners.

Spreekuur wethouder Reynvaan
Wethouder Reynvaan houdt die dag haar wijkspreekuur in het Stadskantoor. Bezoekers van de Infomarkt kunnen dus ook terecht bij de wethouder voor onder andere wijken, sport en het beheer van de stad. Het spreekuur duurt van 16.30 tot 17.30 uur.

Wethouder opent fototentoonstelling
Mevrouw Reynvaan opent tijdens de Infomarkt bovendien de fototentoonstelling ‘Foto van de Wijk’, met foto’s van fotograaf Jeroen Niemeyer en van wijkbewoners die hun foto hebben ingezonden voor de wedstrijd. De wethouder maakt dan de prijswinnaar bekend.

Meer weten
Wie meer wil weten over de Infomarkt kan kijken op de eigen wijkwebsite op www.dordrecht.nl/wijken. Ook is het nieuws te volgen via Twitter en Facebook (WijkenDordrecht).

Deel dit bericht met je vrienden!