vrijdag 25 juni 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe toeschouwers bij raadsvergadering Dordrecht in buitenlucht

24 september 2013

DORDRECHT - De Dordtse Gemeenteraad is trots op het vernieuwde Dordrechts Museum en heeft daarom besloten een raadsvergadering te houden op deze bijzondere locatie. Mocht het gaan regenen dan zou de gemeenteraad in het museum zelf vergaderen.

Voor de niet-raadsleden was er een seriueze publieke tribune gemaakt. En deze werd nog gebruikt ook. Door twee toeschouwers, die nog nooit bij een gemeenteraadsvergadering aanwezig geweest waren. 

Burgemeester Arno Brok heeft zich altijd een voorstander getoond om het locale openbare bestuur meer te laten leven bij de burgerij. Het besluit om buiten te vergaderen is door de meteodiensten beloond met goed weer.

Tussen Dordtse raadsleden werd, nadat de beslissing voor de bijzondere vergaderplek al maanden eerder was genomen, nog uitgebreid gesproken over de kosten en baten van de proef in de tuin. Kandidaat-raadslid Eline van der Vorm stelt al wel via twitter de vraag: waarom buiten vergaderen?  Niet alle partijen hebben overigens voor de proef gestemd.

Foto: Fokko van der Straaten.

Deel dit bericht met je vrienden!