donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

WEK Dordrecht daagt alle fracties uit een standpunt in te nemen over de Drechtstad

24 september 2013

DRECHTSTEDEN - De Dordtse lokale partij WEK Dordrecht daagt alle politieke fracties (Dordrecht en de Drechtsteden)  uit om een inhoudelijk en schriftelijk standpunt in te nemen over samenwerking richting één Drechtstad

"Het is de hoogste tijd dat, naar voorbeeld van de Dordtse lokale partij WEK Dordrecht, de overige Dordtse fracties kleur bekennen en de burgers informeren over hun visie over de samenwerking Drechtsteden richting één Drechtstad". Aldus de fractie WEK.

Onlangs heeft de fractie WEK Dordrecht de voorzitter van de Drechtraad, burgemeester Brok, laten weten voorlopig niet aanwezig te willen en te zullen zijn bij de vergaderingen van het algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden in haar huidige vormgeving, de Drechtraad.

Naar de mening van WEK Dordrecht kan de huidige Drechtraad niet voortbestaan, nu deze niet in lijn is met onze geldende wet- en regelgeving en daaraan ten grondslag liggende en structuurbepalende rechtsstatelijke beginselen. Bovendien wordt op deze manier stilletjes aan toegewerkt naar één Drechtstad.

In de raadsvergadering van 24 september zal de fractie WEK aan alle andere fracties vragen wat hun standpunt is over de vorming van één Drechtstad.

Lees meer over:

drechtstad standpunt
Deel dit bericht met je vrienden!