maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Negen aanhoudingen in Nederland tijdens internationale drugsactie

24 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Opsporingsdiensten van Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk hebben vanaf donderdag 19 september tot zondagochtend 22 september 2013 gezamenlijk een internationale actie gehouden tegen drugshandel en drugstoerisme. Tijdens deze actie zijn 9 personen aangehouden. In totaal werden 75 voertuigen gecontroleerd. Verder werd geld, hennep, cocaïne en amfetamine in beslag genomen.

Resultaten Nederland
De acties in Nederland concentreerden zich op de autosnelwegen en provinciale wegen in en rond Rotterdam, Dordrecht, Zeeland, West-Brabant en in Limburg en bij de grensovergangen Daarbij werden ruim een kilo hennep, een kilo amfetamine en 7 joints aangetroffen. Tevens werd in totaal een geldbedrag van € 55.000,- gevonden en in beslag genomen. Ook werden controles in de Thalys van Amsterdam naar Parijs uitgevoerd. Daarbij trof de politie bij een Fransman een kilo cocaïne aan, verstopt in zijn jas. Ook deze partij werd in beslag genomen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten in Parijs

Resultaten België
Ook in België werden controles uitgevoerd. Daarbij werden 15 personen aangehouden en 9 voertuigen in beslag genomen. Tijdens de acties trof de politie een kilo marihuana, 100 gram hasj, 677 gram heroïne en 40 gram cocaïne aan. Ook werden 5 verboden wapens in beslag genomen.

Beneluxverdrag
Mede dankzij het Beneluxverdrag over politiesamenwerking is de actie goed verlopen. Door dit verdrag kunnen politieagenten uit de Benelux sinds januari 2005 in de drie landen verdachten achtervolgen en controleren.

Lees meer over:

snelwegen drugstoerisme
Deel dit bericht met je vrienden!