vrijdag 25 juni 2021

Alles over Dordrecht

'Windmill Big Band' wint prestigieuze prijs

23 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Onze plaatselijke top orkest Windmill Big Band  heeft afgelopen zaterdag één van de belangrijkste Big Band prijzen gewonnen.

In Brielle werd gestreden om de Jerry van Rooijen Big band prijs, in het leven geroepen door broer Ack van Rooijen. Jerry van Rooijen, de legendarische jazz bandleider en arrangeur wordt hiermede postuum geëerd.

Naast Windmill Big Band onder leiding van Arjan Muusz  waren nog drie andere top orkesten uitgenodigd: Amstel Big Band, Central Heat Big Band en Sonic Blast Big Band.

De jury stond onder leiding van  Cor Bakker, samen met arrangeur Johan Plomp en Krijn van Driel.

Ieder orkest speelde een uur en Windmill onderscheidde zich door een hoge moeilijkheidsgraad van de nummers, die aldus de jury zeer goed werden uitgevoerd. Nummers zoals Second Thought van de Nederlandse arrangeur Ab Schaap en Right Now van Jerry van Rooijen kon het publiek bekoren. Naast een aantal voortreffelijke soli van verschillende musici was het voor de jury duidelijk wie de winnaar zou worden.

Windmill Big Band kon de eerste prijs mee naar huis nemen, samen met een geldbedrag.

Binnenkort zal Windmill Big Band op een zondagmiddag in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam optreden ter viering van haar 25 jarig bestaan.  De datum is nog niet bekend.

Lees meer over:

muziek big band
Deel dit bericht met je vrienden!