zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Zevende Groot Dordrechts Korenfestival trok veel bekijks

21 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Stichting Bijzondere Concerten Dordrecht (SBC) heeft voor de zevende maal het Groot Dordrechts Korenfestival georganiseerd, Afgelopen zaterdag 21 september tussen 12.00 uur en 18.00 uur werd er afwisselend opgetreden op meerdere locaties in de Dordtse binnenstad.

Veel Dordtse koren hadden zich spontaan aangemeld en zij boden een gevarieerd repertoire van klassiek en opera tot bekende songs. Ook smartlappen- en popkoren namen deel. Dit jaar stond het Groot Dordrechts Korenfestival ook weer open voor koren uit de regio Drechtsteden. 
 
Op 21 september waren de werkzaamheden voor de reconstructie van het Scheffersplein begonnen en konden daar dus geen optredens zijn. Ook de Kunstkerk is definitief gesloten en niet meer beschikbaar. De Augustijnenkerk en de Trintatiskapel werden wel gebruikt, net als de Bonifatiuskerk in de Wijnstraat en de hal en trappen van het Dordtse stadhuis.
 
In 2012 trok het Groot Dordrechts Korenfestival tegen de 20.000 bezoekers. 
 
Het Groot Dordrechts Korenfestival heeft voor Dordrecht en de regio een grote promotionele waarde. 
 
Foto: Fokko van der Straaten.
 

Lees meer over:

wijnstraat scheffersplein
Deel dit bericht met je vrienden!