maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Sublean Group, VORM Holding en WTH Vloerverwarming genomineerd voor Rabo MVO Award Drechtsteden

19 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Fairtrade Gemeente Dordrecht organiseert dit jaar voor de derde maal een MVO Award. De MVO Award is een prijs voor ondernemingen uit de Drechtsteden die succes hebben door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De achtkoppige jury heeft drie bedrijven genomineerd uit de lijst van 20 deelnemers die uitblinken op het gebied van MVO en innovatie.

Dit stichting Fairtrade Gemeente Dordrecht wil met deze award MVO nog meer op de kaart te zetten. “Eerder hebben we gezien dat de award aanstekelijk werkt voor andere bedrijven in de regio en voor de deelnemers om nog een extra stap te doen.” De drie genomineerden, Sublean Group BV, VORM Holding BV en WTH Vloerverwarming BV, zijn dan ook een voorbeeld voor andere bedrijven.

De juryleden, waar onder andere wethouder Harry Wagemakers van de Gemeente Dordrecht en bestuurslid Arie van de Herik van Werkgevers Drechtsteden zitting in nemen, waren erg onder de indruk tijdens de bedrijfsbezoeken. De juryleden vonden het dan ook erg leerzaam en inspirerend om te zien wat er allemaal in de Drechtsteden speelt op het gebied van MVO. 

Genomineerden
De genomineerden blinken allen uit op het vlak van MVO en innovatie, waar dit jaar de nadruk op ligt: “VORM Holding BV onderscheidt zich van andere bouwondernemingen door sterk te anticiperen op de gewijzigde marktvraag. Juist in deze tijd investeert VORM in haar medewerkers. Door het programma ‘Beter bouwen doe je samen’ verbindt VORM de onderwerpen kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid onlosmakelijk. Tevens is hun doel een afvalvrije bouwplaats in 2015.” 

“De Sublean Group BV heeft het mogelijk gemaakt dat iedere oppervlakte in de wereld kan worden verrijkt met maximale duurzame impact én nieuwe verdiencapaciteit door oppervlakten multifunctioneel in te zetten. Hierdoor is maatschappelijke verantwoordelijkheid voor iedereen beschikbaar, zichtbaar én deelbaar. Deze mondiale doorbraakinnovatie, 4-D Smart Surface genoemd, kent zijn ontwikkelingsbasis binnen de Drechtsteden.”

“WTH Vloerverwarming BV besteedt steeds meer uit aan de sociale werkplaats, nu 10% van hun inkoop. Zij willen dit steeds verder uitbouwen. Een van de ideeën die hieruit is voortgekomen is de ontwikkeling van een elektrische scooter, de elektroskooter volgens het Cradle to Cradle-principe.

Dat levert hergebruik van afval binnen het bedrijf op, minder CO2 uitstoot van het personeel m.b.t. woon-werkverkeer, en nog meer sociale werkplekken. Dit doen zij samen met een brede groep Nederlandse maatschappelijk betrokken bedrijven om dit land weer een stukje mooier te maken.”

Uiteraard doen deze bedrijven nog veel meer op het gebied van MVO. Tijdens de publiekstemming via Dordt Duurzaam in oktober en de uitreiking van de award op het Rabo Leden Event (13 november) wordt de winnaar bekend gemaakt. Daarnaast ontvangt een van de deelnemers een aanmoedigingsprijs.

Samenwerking
Dit jaar is de award omgedoopt tot de Rabo MVO Award Drechtsteden, volgens de stichting Fairtrade Dordrecht een logische stap. De Rabobank Drechtsteden is zelf actief bezig met MVO en wil daarin een stimulans zijn naar anderen: “MVO hoort bij coöperatief bankieren.

Via MVO wil onze bank bijdragen aan een leefbare toekomst. Dat doen we met ons personeelsbeleid, vrijwilligerswerk, energiezuinige maatregelen en het Rabofonds, maar ook met financiële voordelen voor ondernemers die actief zijn op MVO gebied.

Daarnaast zijn we al enkele jaren deelnemer aan de Fairtrade Gemeente campagne en al langer betrokken bij de award. Vorig jaar was directeur Hein de Koning jurylid. Daaruit ontstond dit jaar een verdere samenwerking.”

Meer informatie over de Rabo MVO Award Drechtsteden, zie www.fairtradegemeentedordrecht.nl.

De Rabo MVO Award Drechtsteden 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Drechtsteden, Dordt Duurzaam, QualityMasters en Visual Music. 

Zie ook:

Lees meer over:

award fairtrade mvo
Deel dit bericht met je vrienden!