maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Frans Koopmans: 'Nadenken over alcohol in de kerk bij avondmaal'

17 september 2013

DORDRECHT -  Sommige kerken stappen over van wijn naar druivensap bij kerkelijke rituelen zoals het Avondmaal of de Eucharistie. Volgens het Nederlands Dagblad (ND) krijgt de evangelische hulpverleningsinstelling De Hoop nauwelijks hulpvragen van kerken, alhoewel er kerken zijn die de keuze maken gelet op de alcoholverslaving in eigen

Frans Koopmans, verslavingsdeskundige bij De Hoop ggz, in het ND: 'Het is wel goed dat gemeenten nadenken over het gebruik van wijn bij het avondmaal. Het eenmalig drinken van alcohol kan voor een ex-verslaafde een trigger zijn om weer te gaan drinken. Het is net als met rookverslaving. Je kunt jarenlang niet gerookt hebben, maar als je weer een trek van een sigaret neemt, zijn je hersenen niet vergeten hoe het was.' Koopmans vindt het een goede ontwikkeling als kerken in elk geval nadenken over hun wijnbeleid.

 

Lees meer over:

wijn druivensap
Deel dit bericht met je vrienden!