zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Roze lintje voor Breast Clinic Albert Schweitzer ziekenhuis

17 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Borstkankervereniging Nederland heeft opnieuw voor een jaar het 'roze lintje' voor goede zorg bij borstkanker toegekend aan het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Dit predikaat hoort bij de 'Monitor Borstkankerzorg', een beoordelingssysteem dat laat zien hoe de zorg voor deze patiëntengroep in verschillende ziekenhuizen is georganiseerd. De criteria zijn mede gebaseerd op wat patiënten ervaren als optimale zorg.

Bestuurder John Taks is trots: "Elk jaar worden de eisen strenger. Dit predikaat betekent daardoor écht iets: patiënten met een (vermoeden van) borstkanker weten dat ze in kundige en vertrouwde handen zijn wanneer ze dit lintje zien."

De Borstkankervereniging wil met het keurmerk ziekenhuizen stimuleren om patiëntgerichte zorg te leveren. De gespecialiseerde Breast Clinic van het Albert Schweitzer ziekenhuis doet dit onder meer door de zorg om de patiënt heen te organiseren. Taks: "De patiënt hoeft niet langs verschillende zorgverleners te gaan, zij komen op één plek naar de patiënt toe. Uiteraard staan op de Breast Clinic de modernste middelen voor diagnostiek en er werken kundige professionals."

De Breast Clinic is voor het Albert Schweitzer ziekenhuis één van de speerpunten waarop het ziekenhuis zich de komende jaren extra zal onderscheiden.

Lees meer over:

asz borstkanker roze lintje
Deel dit bericht met je vrienden!