zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Ontmoetingskerk verleent woensdag 18 september gastvrijheid aan negende stadsdebat PLUS

17 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het negende Grote Stadsdebat staat op woensdagavond 18 september vanaf zeven uur in het teken  van het verleden, heden en de toekomst van de wijk Sterrenburg. De problemen en de mogelijkheden van een wijk met bijna vijftig jaar historie achter zich, komen langs.

Na het debat – dat om 19 uur begint – komt er vanaf kwart over acht een boeiend vervolg. In 2011 werd er voor de eerste keer een Stadsdebat door journalisten georganiseerd in het Dordrechts Museum. Na zes afleveringen in de binnenstad rijpte het idee om ook eens in een buitenwijk het debat te zoeken met een programma na. De Ontmoetingskerk stelde gelijk de ruimte ter beschikking en op woensdag 18 september is het zover. De verwachting is dat wethouders, raadsleden en sleutelfiguren uit Dordrecht in elk geval naar de kerk komen. Een mooi moment ook voor mensen van de Ontmoetingskerk om te netwerken en ook om samen te zorgen voor een goed bezette debatzaal.

Het programma zal de komende tijd, mede op basis van de actualiteit, vorm krijgen. De kerk krijgt ook de gelegenheid zich te laten zien als belangrijke plek in de wijk. Gastheer van de avond is de woordvoerder/voorzitter namens de journalisten, hans Berrevoets. Een vertegenwoordiger van de kerk zal rond zeven uur ook de kans krijgen om de mensen welkom te heten en uit te leggen dat het na het debat nog boeiend en gezellig zal blijven.

Het debat wordt gepresenteerd door Thijs Blom van RTV Rijnmond en journalist Kees Thies (o.a. dagelijks columnist bij AD De Dordtenaar).

Wie meer wil weten over vorige afleveringen van het Grote Stadsdebat, bijvoorbeeld de aflevering in maart in centrum de Buitenwacht, kan op internet zoeken via google. De nieuwssite Dordrecht.net deed vaak verslag.

In elk geval: hartelijke welkom op woensdag 18 september!

Deel dit bericht met je vrienden!