maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Presentatie nieuwbouw winkelcentrum Sterrenburg onderdeel Grote Stadsdebat 18 september

14 september 2013

De deur van de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg gaat om half zeven al open! De wethouders Rinette Reynvaan, Piet Sleeking en Bert van de Burgt komen in eerste instanties als luisteraars.

DORDRECHT -   Een extra onderdeel  tijdens het negende Grote Stadsdebat op woensdag 18 september in de Ontmoetingskerk – dat om zeven uur begint - is de presentatie van de uitbreiding van winkelcentrum Sterrenburg. Architect Andries Lugten zal toelichten – in de tweede helft - hoe het winkelcentrum van de toekomst een belangrijke plek heeft in de grootste buitenwijk van Dordrecht, Sterrenburg.   Het gaat daarbij om meer dan winkelen alleen. Een winkelhart is tevens een ontmoetingsplek.    Ook zal met enige slagen om de arm de  tussenstand worden gegeven in de ontwikkeling van de bouwplannen op weg naar de aanvraag van een bouwvergunning bij de gemeente.

Corio, eigenaar van winkelcentrum Sterrenburg, vindt het gepast om met de plannen naar buiten te treden om uit te breiden. ,,Zittende ondernemers zitten te krap in hun jas. Dit is reden voor Corio om de mogelijkheden voor uitbreiding van het centrum op het naastgelegen terrein, waar voorheen het laboratorium stond, te onderzoeken. De eerste plannen dateren al weer van 9 jaar geleden. Inmiddels heeft de gemeente een wijzigingsplan in procedure gebracht om de uitbreiding van het winkelcentrum mogelijk te maken. Tijdens het 9de Stadsdebat zal architect Andries Lugten een presentatie geven over hoe de verwachte uitbreiding van winkelcentrum Sterrenburg er mogelijk uit gaat zien. Verder zal er ruimte zijn om vragen te stellen aan architect, winkeliers en eigenaar.”, aldus Corio in een persverklaring. 

Het aantal vierkante meters van winkeloppervlakte gaat van circa 12.000 naar 15.000 als de plannen worden goedgekeurd, waardoor bestaande zaken ook een betere plek kunnen krijgen. Jumbo verhuist naar de nieuwbouw zijde bij de verkeerslichten Galileilaan/Keplerweg.   Overigens wordt de ontwikkeling in Sterrenburg met argusogen bekeken door de winkeliers in Crabbehof, die niet gelukkig zijn met de plannen.

,,De organisatie van het Grote Stadsdebat beschouwt een gesprek over de ontwikkeling van het winkelcentrum als aantrekkelijke tweede helft in het debat”, zo laat woordvoerder Hans Brerrevoets weten. Hij wijst er wel op dat de eerste helft volgens plan om zeven uur in de kerk aan de Slangenburg begint met de uitwerking van het centrale thema ,,Help, Sterrenburg vergrijst!”. Hoe zit de toekomst eruit en welke mogelijkheden zijn er?

Om het debat goed vorm te geven, zal gebiedsmanager van de gemeente Dordrecht, Jan Wind, na de opening eerst een aantal cijfers en feiten geven over de situatie van een vergrijzend Sterrenburg.  Daarover gaat het debat dan eerst onder leiding van de journalisten Kees Thies (AD De Dordtenaar) en Thijs Blom (RTV Rijnmond).

Via internet (kerkwebradio Ontmoetingskerk) is het debat direct en achteraf te beluisteren.  Vanaf half zeven is de Ontmoetingskerk nabij de eindhalte van bus 5 en 7 al open. Na het debat zal de voorzitter van de kerk, Sjaak van der Velden, de mensen ook uitnodigen om aan vervolgactiviteiten mee te doen. In elk geval de wethouders Piet Sleeking en Pinette Reynvaan hebben hun komst bevestigd, terwijl ook veel fracties uit de gemeenteraad met raadsleden aanwezig zullen zijn. Het Sterrenburg-debat wordt door Dordtse journalisten als een onafhankelijke dialoog gedragen.

De Ontmoetingskerk met Keres Streefkerk en Riet Boogaard als predikanten, stelt de ruimte ter beschikking. Sjaak van der Velden zal namens de kerkenraad  kort het woord voeren en erop wijzen dat iedereen zich welkom mag voelen in het kerkgebouw van de Protestantse wijkgemeente Sterrenburg te Dordrecht. ,,Op de zondag houden we in deze zaal een kerkdienst. In de week wordt dit gebouw voor veel andere zaken gebruikt”.  De Ontmoetingskerk hoopt op een goed gesprek op woensdagavond 18 september en dat mensen duidelijke ideeën hebben over wat we met elkaar in deze wijk voor elkaar kunnen betekenen.

 

Deel dit bericht met je vrienden!