maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Fractie WEK komt voorlopig niet naar Drechtraad vergaderingen

13 september 2013

DORDRECHT - De fractie van WEK Dordrecht heeft de voorzitter van de Drechtraad, burgemeester Brok, laten weten voorlopig niet aanwezig te willen en te zullen zijn bij de vergaderingen van het algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden in haar huidige vormgeving, de Drechtraad.

Naar de mening van WEK Dordrecht kan de huidige Drechtraad niet voortbestaan, nu deze niet in lijn is met de geldende wet- en regelgeving en daaraan ten grondslag liggende en structuurbepalende rechtsstatelijke beginselen. WEK zal dus niet meer aanwezig zijn, in afwachting van een ter zake wel passende bestuursvorm.

WEK heeft hierover op 14 november 2012 tijdens de algemene beschouwingen al een motie ingediend tegen de huidige Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden, maar deze motie is door geen enkele andere fractie ondersteund.

Lees meer over:

drechtraad WEK
Deel dit bericht met je vrienden!