maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Kerstijsbaan verhuist in 2013 naar Statenplein

13 september 2013

DORDRECHT - Voor de schaatsliefhebbers is er goed nieuws: de Kerstijsbaan Dordrecht ligt van vrijdag 13 december 2013 tot en met zondag 5 januari 2014 op het Statenplein. Vanwege de verbouwingen aan het Scheffersplein is dit jaar een andere locatie noodzakelijk. In overleg met de weekmarkt en de Gemeente Dordrecht is er ruimte gevonden om het winterevenement op deze plek doorgang te laten vinden. Een deel van de markt verhuist hierdoor naar de kop van het Achterom.
 
De Kerstijsbaan zal ongeveer de helft van het Statenplein in beslag nemen. Evenals voorgaande jaren wordt er een ijsvloer gecreëerd van 450 m2. Naast het schaatsen is het weer goed toeven op het verwarmde Winterterras, waar bezoekers bij kunnen komen met een warme kop chocolademelk of een glühweintje. Tevens wordt de accommodatie gebruikt voor schaatsclinics, bedrijfsbijeenkomsten en kinderfeestjes.
 
De nieuwe locatie biedt voor de organisatie een interessante extra mogelijkheid: ‘Er wordt een vaste stroomaansluiting verwezenlijkt, dat heeft grote voordelen. Daardoor zijn er geen aggregaten en dure dieselolie meer nodig zijn om de ijsbaan te doen bevriezen. Enerzijds brengt dit een kostenbesparing met zich mee. Maar net zo belangrijk: het is veel duurzamer. Minder geluid en minder belastend voor de omgeving en het milieu’, aldus Gerben Baaij, directeur Dordrecht Marketing. Baaij hoopt dat in de toekomst een dergelijke stroomaansluiting ook op het Scheffersplein gerealiseerd kan worden.
 
De organisatie is druk op zoek naar sponsoren, die een steentje bij willen dragen. Naast de gebruikelijke sponsoring, zoals de afname van reclameborden en bijeenkomsten op de Kerstijsbaan, zijn er ook nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen bedrijven en ondernemers bijvoorbeeld het Schoolschaatsen sponsoren. ‘We merken dat budgetten op scholen teruglopen, waardoor voor sommige scholen zelfs tegen reductie schaatsen lastiger wordt", stelt Baaij. "Op deze manier kunnen bedrijven zichzelf in de spotlight zetten op de Kerstijsbaan, het langst lopende buitenevenement van het jaar, maar tegelijk ook voor een groot aantal kinderen en scholen schaatsen mogelijk maken. Wie draagt dat geen warm hart toe?’ 
 
Meer informatie over de voorlopige openingstijden, sponsoring en speciale activiteiten is te vinden op www.kerstijsbaandordrecht.nl.

Lees meer over:

statenplein scheffersplein
Deel dit bericht met je vrienden!