donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Gemeente eindigt bij eerste vijf 'Beste Binnenstad'

12 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordrecht feliciteert de andere finalisten. De gemeente Dordrecht is trots op de nominatie 'Beste Binnenstad 2013-2015'. Vandaag werd bekend dat Dordrecht net een finaleplaats mist. Een onafhankelijke nominatiecommissie bestaande uit professionals met kennis van de binnensteden heeft de motivaties van de vijf overgebleven genomineerden onder de loep genomen. Na lang en zorgvuldig beraad heeft de commissie twee finalisten gekozen: Amsterdam en Den Haag. De wethouders Jasper Mos (Economische Zaken) en Piet Sleeking (Binnenstad) feliciteren de finalisten.

Dordrecht was een van de vijf kanshebbers op een finaleplaats in de categorie grote binnensteden. Wethouder Sleeking over het net mislopen van de finale: 'Wij zijn tevreden met het resultaat. De nominatie en een plek bij de beste 5 zijn zeker een erkenning voor de jarenlange inzet om onze stad op de kaart te zetten.' Ook wethouder Mos is te spreken over de erkenning die Dordrecht met de nominatie heeft gekregen: 'Een plek achter Den Haag en Amsterdam is geen schande. Als Dordrecht doe je het dan gewoon goed.' Beide wethouders spreken waardering uit voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd en levert aan de Dordtse Binnenstad: 'Deze nominatie is ook een erkenning voor ondernemers, vastgoedeigenaren en de vrijwilligers die Dordrecht tijdens een van de vele evenementen rijk is.'

Kwaliteitslabel
De nominatie voor Beste Binnenstad is een kwaliteitslabel. Alle facetten van de binnenstad zijn tijdens de beoordeling en jurering onder de loep genomen. De ‘Beste Binnenstad’ springt er niet alleen uit op het vlak van winkels of parkeermogelijkheden, maar onderscheidt zich in de volle breedte van andere binnensteden. Uitgangspunt is de ontwikkeling die een binnenstad binnen een periode van twee tot drie jaar heeft doorgemaakt.

De organisatie maakt op 21 november aanstaande in Eindhoven bekend wie zich de komende periode Beste Binnenstad van Nederland mag noemen.

Meer informatie over de verkiezing te vinden is op www.debestebinnenstad.nl

Lees meer over:

nominatie binnenstad
Deel dit bericht met je vrienden!