maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en ziekenhuizen tekenen samenwerkingsconvenant

12 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN -  Woensdag 11 september hebben het bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ), het Albert Schweitzer ziekenhuis en het Beatrixziekenhuis (onderdeel van de RIVAS Zorggroep) een overeenkomst getekend. Zorginstellingen moeten tijdens rampen en crises goede zorg blijven verlenen.

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR ZHZ) maakt, als onderdeel van de Veiligheidsregio ZHZ, afspraken en adviseert
over een goede aansluiting tussen zorg en veiligheid.

Vervanging
In de overeenkomst wordt de samenwerking tussen de ziekenhuizen en de regionale hulpdiensten bij grote incidenten en rampen geregeld. Een noodzakelijke samenwerking om de juiste medische zorg aan slachtoffers te kunnen garanderen. De overeenkomst bevat afspraken die in
het verlengde liggen van de reguliere werkzaamheden.

De vorige overeenkomst met de ziekenhuizen was gedateerd en aan herziening toe. Inhoudelijk zijn vooral de volgende zaken aanleiding geweest om te komen tot een nieuwe overeenkomst: het uitwisselen van slachtofferinformatie, het ZiekenhuisRampenOpvangPlan (ZiROP), afspraken over opleiden, trainen en oefenen. Vooral het uitwisselen van slachtofferinformatie is een belangrijk onderdeel. Incidenten als het verkeersongeval in Arkel en het vliegtuigongeval van Turkisch Airlines hebben de noodzaak aangetoond voor extra aandacht en bestuurlijke urgentie op het gebied van afspraken over slachtofferinformatie.

Ondertekening
De samenwerking is bekrachtigd door het ondertekenen van de overeenkomst op 11 september 2013. De heer A.A.M. Brok, heeft als voorzitter van de Veiligheidsregio ZHZ de overeenkomst ondertekend met de heer J.J.M. Taks, lid Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis, de heer P.H.E.M de Kort, voorzitter directie RIVAS Zorggroep. Voorafgaand aan de ondertekening heeft burgemeester Brok het belang van een goede samenwerking en afspraken over slachtofferinformatie onderstreept. In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid werken Brandweer en GHOR en de 17 gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid samen. Meer informatie is te vinden op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, www.vrzhz.nl en op de website van de GHOR Zuid-Holland Zuid: www.ghorzhz.nl.

Lees meer over:

veiligheid hulpverlening
Deel dit bericht met je vrienden!