maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht in de race voor titel Beste Binnenstad

11 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordrecht is genomineerd voor de titel Beste Binnenstad in de categorie grote binnensteden. De andere kanshebbers zijn Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Leeuwarden.

De verkiezing wordt om de twee jaar gehouden in de categorieën grote en middelgrote binnensteden. In de laatstgenoemde categorie zijn Assen, Delft, Veenendaal, Venlo en Zaandam in de race voor de titel.
 
De steden zijn beoordeeld door een nominatiecommissie, samengesteld uit onafhankelijke deskundigen op diverse binnenstedelijke thema’s. Op basis van ontwikkelingen in onder andere toekomstbestendigheid, verblijfsklimaat, voorzieningenaanbod, leegstandbestrijding en organiserend vermogen zijn de genomineerden geselecteerd.
 
Motivatie
De genomineerde steden is nu gevraagd in een vragenlijst te motiveren waarom zij de titel Beste Binnenstad 2013-2015 verdienen. De onafhankelijke nominatiecommissie kiest medio september per categorie twee finalisten op basis van deze motivatie. De winnaars worden 21 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in Eindhoven bekendgemaakt.
 
Kwaliteitslabel
De Beste Binnenstad is een kwaliteitslabel. Alle facetten van de binnenstad worden tijdens de beoordeling en jurering onder de loep genomen. De ‘Beste Binnenstad’ springt er niet alleen uit op het vlak van winkels of parkeermogelijkheden, maar onderscheidt zich in de volle breedte van andere binnensteden. Zowel vanuit de optiek van de consument als het bedrijfsleven, bewoners en bezoekers. Uitgangspunt is de ontwikkeling die een binnenstad binnen een periode van twee tot drie jaar heeft doorgemaakt.

De afgelopen twee jaar mocht Eindhoven zich de Beste Binnenstad van Nederland noemen.

Lees meer over:

binnenstad beste binnenstad
Deel dit bericht met je vrienden!