maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Politie zoekt getuigen van overval op woning in Dordrecht

10 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Een woning op het Bakema-erf is op maandagavond overvallen. Twee onbekende mannen bedreigden twee bewoonsters met een vuurwapen en bonden hen vast. Ze vluchtten uiteindelijk zonder buit.

De twee onbekenden mannen drongen rond 22:10 uur de woning binnen toen de 44-jarige bewoonster de voordeur opende. Zij en haar 14-jarige dochter werden daarop bedreigd met een vuurwapen. De mannen, die bivakmutsen droegen, bonden hen vast en doorzochten het huis. Zo'n 10 minuten later vluchtten de daders zonder buit via de achterdeur, door de tuin en de brandgang achter de huizen weg.

Politieagenten gingen snel ter plaatse, maar de daders waren reeds gevlogen. Een politiehond doorzocht de tuinen achter de woning, maar kon geen spoor van de mannen vinden. De politie vermoedt dat de overval is voorbereid en is op zoek naar getuigen.

Getuigenoproep
De twee daders waren mannen die allebei donkere bovenkleding en een spijkerbroek droegen. Tijdens de overval droegen zij een bivakmuts. Deze hebben zij mogelijk weggegooid. Vindt u in de omgeving een bivakmuts, raak deze dan niet aan en bel de politie via 0900-8844. Agenten kunnen deze dan op sporen onderzoeken.

De politie heeft het vermoeden dat de overval is voorbereid, bijvoorbeeld door een voorverkenning in de buurt in de dagen voorafgaand aan het incident. Heeft u iets opvallends gezien in de periode voor de overval? Of heeft u ten tijde van de overval iets gehoord of gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844, ook als u andere informatie heeft die mogelijk met deze overval te maken kan hebben. Geeft u liever uw tip anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Lees meer over:

overval bakema-erf
Deel dit bericht met je vrienden!