Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Herinneringen uit uw schooltijd? 100 jaar Chr. HBS'
10sep 2013

Herinneringen uit uw schooltijd? 100 jaar Chr. HBS

DORDRECHT - In september 2014 bestaat de Christelijke H.B.S. te Dordrecht 100 jaar. Deze school is ook bekend als Het Christelijk Lyceum en draagt thans de naam Insula College, locatie Halmaheiraplein. Vooruitlopend op verdere berichtgeving hierbij alvast de datum van de komende reünie. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 6 september 2014. Aanmelden voor de reünie kan nu al per email: jubileum@insulacollege.nl

Tijdens de Open Monumentendag aanstaande zaterdag 14 september is er in de Wilhelminakerk aan de Blekersdijk 39-41 aandacht voor dit komende jubileum. Oud-leerlingen en (oud) docenten worden uitgenodigd om hun verhaal te doen, materiaal mee te brengen en herinneringen op te halen.

De hierbij afgedrukte foto dateert van september 1914. Aan de rechterzijde op de foto staan de bestuursleden. Van één leerling op de foto is de naam bekend. Wie herkent nog andere gezichten? Daarnaast is in de Wilhelminakerk onder meer een film te zien over de verhuizing van de Wijnstraat naar het Halmaheiraplein in januari 1958. U bent in de Wilhelminakerk welkom tussen 10 en 16 uur.Deel dit bericht met je vrienden!