woensdag 19 januari 2022

Alles over Dordrecht

Nieuw Dordts culinair evenement op Kunstrand

6 september 2013

DORDRECHT - Guerrilla Dining en Kunstrand slaan handen ineen voor duurzame bewustwording. In het weekend van 14 september zullen Prins Guerrilla en Kunstrand samen een nieuw en uniek culinair evenement op poten zetten. Bezoekers kunnen een exclusief drie-gangen-menu eten met enkel Dordtse ingrediënten. Dit alles in de bijzondere setting van de Kunstrand op de Stadswerven. Na de maaltijd zullen er films gedraaid worden en artiesten optreden.

De maaltijden worden samengesteld en bereid door keukenprins Jilles Kuppens, hij behaalde zijn strepen bij driesterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge en wierf op het eiland van Dordrecht snel bekendheid met zijn huiskamerrestaurant Prins Bovenkamer en natuurlijk de beruchte Guerrilla Dinings. Voor deze nieuwe uitdaging slaat hij de handen ineen met onder meer Kunstrand (Baracca, Noordkaap en Werkplaats Oost) en Remco Verkerk (winnaar Groen Lintje 2013). Verkerk laat desgevraagd weten dat hij meteen enthousiast was en aangeeft dat het heel belangrijk is om zaken als eten en werken zich lokaal af te laten spelen, omdat transport steeds belastender wordt voor het milieu.

Op de vraag of het gaat lukken zegt Jilles Kuppens dat het een grote uitdaging is, maar dat dat juist het evenement zo leuk en bijzonder maakt. Hij verheugt zich in ieder geval op het gebruiken van een breed scala aan lekkere (wilde) planten, groenten en bessen die het eiland te bieden heeft: sleedoorn en gele kornoeljes, maar ook op geteelde (bijzondere) groenten die je bij Vreeken in het zadenassortiment zou vinden en natuurlijk op honing en vis uit de Biesbosch. Ook is hij nog op zoek naar tips waar de lekkerste ingrediënten op het eiland te vinden zijn.

U kunt reserveren voor 14 september om 19:00 uur en zondag 15 september om 18:00 uur. Het betreft een drie gangen menu voor dertig euro en het eerste drankje, uiteraard ook Dordts, is van het huis. De locatie is Kunstrand naast de Ark van Noach op de Stadswerven. Tips over de lekkerste ingrediënten kunnen gemaild worden naar dordteetdordt@prinsbovenkamer.nl. Via dit mailadres kunt u zich ook opgeven.

Lees meer over:

Kunstrand Guerrilla Dining
Deel dit bericht met je vrienden!