maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe Kinderwebsite ASz online

4 september 2013

DRECHTSTEDEN - De nieuwe www.kinderwebsite.asz.nl van het Albert Schweitzer ziekenhuis is op 4 september online gegaan. De site is zo ingericht dat kinderen van 6 tot 12 jaar zelf kunnen zoeken op wat zij mankeren, door eenvoudig het lichaamsdeel aan te klikken waar ze last van hebben. Ze kunnen laagdrempelig kennismaken met de kinderartsen, de behandelingen en de gang van zaken in het ziekenhuis. Met de site wil het ziekenhuis kinderen beter voorbereiden en geruststellen.

Meneertje Broccoli en Mevrouwtje Aubergine zijn nieuw. Deze mascottes van de kinderafdeling spelen nu nog een bescheiden rol op de website, maar leiden in de toekomst de kinderen rond op de pagina's. Meneertje Broccoli heeft wel al een eigen Facebookpagina, waarop hij regelmatig bericht over het reilen en zeilen op de kinderafdeling.

De site is nog volop in ontwikkeling en wordt de komende tijd verder aangevuld met onder andere meer informatieve films en fotoreportages. Door een donatie van de Stichting Vrienden van het Albert Schweitzer ziekenhuis is de mooie site mogelijk gemaakt. Dankzij een test door leerlingen van groep 8 van openbare basisschool Dubbeldam is de site nog beter en duidelijker geworden.

Op de foto's krijgt Meneertje Broccoli gips aangelegd.

Deel dit bericht met je vrienden!