maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Eerste vergadering Drechtraad na zomerreces

4 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN -  De eerste vergadering van de Drechtraad vindt vanavond plaats in zaal Ketel 2 van het Energiehuis. Vanaf 19:30 vinden er vergaderingen plaats waarin zaken als transitie jeugdzorg en het speerpuntenboekje aan bod komen.

De openbare vergadering begint om 21:45.Tijdens de vergaderingen worden de speerpunten voor dit jaar gepresenteerd. Vier jaar geleden werd het speerpuntenboekje opgesteld door de Werkgevers Drechtsteden. Het boekje wordt gebruikt als leidraad tijdens gemeenteraadsverkiezingen om toekomstplannen op te baseren. Volgens de Werkgevers Drechtsteden is dit nodig om de regio kansen te bieden in deze economische onzekere tijden.

Ook de transitie zorg voor jeugdigen is een vergaderpunt. Met deze transitie krijgen de gemeenten alle verantwoordelijkheid over de jeugd en hun opvoeders. Hieronder wordt onder andere jeugdbescherming en jeugd-ggz verstaan. De 17 gemeenteraden in Zuid Holland Zuid moeten eind dit jaar het conceptbeleidsplan vaststellen. Hierna kunnen de inkopen worden gestart die ervoor moeten zorgen dat de gemeenten deze taak vanaf 1 januari 2015 kunnen uitvoeren

Bron: Alka Goos bij RTV Dordrecht.

Lees meer over:

energiehuis drechtraad ketel 2
Deel dit bericht met je vrienden!