zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Premier Rutte noemt leegstand winkels Voorstraat Dordrecht als voorbeeld

2 september 2013

DORDRECHT -  Veel winkels op de Voorstraat in Dordrecht staan leeg. Minister-president Mark Rutte noemde dat als gegeven voor nieuwe economische en technologische ontwikkelingen.

Volgens Rutte telde de winkelstraat Voorstraat in Dordrecht eens 220 winkels. Verkoop via interrnet kan  volgens Rutte de winkel - verkoop in de weg zitten vanuit winkel en daarvoor noemde hij bol.com. bij naam. De Voorstraat, die eens de langste winkelstraat van Nederland werd genoemd, passeerde in Rode Hoed in Amsterdam tijdens de toekomstoespraak van Mark Rutte.

De liberale premier zag kansen en bedreigingen.  Er is geen wet, die bepaalt dat Nederland één van de welvaartse landen ter wereld is. Om grote vraagstukken aan te pakken, moet er veel worden gedaan. De basis moet in orde zijn, aldus Rutte. Ook hield hij zijn gehoor voor dat mensen meer zelf moeten organiseren. ,,Niet wat doet de regering, maar wat kan ik zelf".

Op twitter kwam een discussie los hoe creatief lege panden in Dordt een nieuwe bestemming kunnen krijgen. Volgens @Dordtsepolitiek zijn er genoeg ondernemers die creatief zijn, maar draait het om de huren en of de eigenaren bereid zijn om water in de wijn (lees huurverlaging) te doen.

De vergrijzing was ook een onderwerp in Amsterdam.

De kennis over Dordrecht van Rutte behoeft geen geheim te zijn. Burgemeester Arno Brok heeft met de minister-president een lijntje en treedt op VVD congressen wel als zijn aangever op in zijn rol als voorzitter van de vereniging van bestuurders binnen de VVD. Verder kreeg Rutte eens een Rutte in Dordt op verkiezingspad.

De H.J. Schoo-lezing die vanavond door premier Mark Rutte (VVD) zal worden uitgesproken, is live te volgen op deze site. De vijfde lezing ter nagedachtenis aan Elsevier-hoofdredacteur H.J. Schoo (1945-2007) begint vanavond om 20.00 uur in De Rode Hoed in Amsterdam.

 

 

 

Lees meer over:

dordrecht Voorstraat
Deel dit bericht met je vrienden!