maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Kerken willen elkaar in Dordrecht de hand geven tijdens landelijke Synode

2 september 2013

DORDRECHT - Emeritus hoogleraar Bram van de Beek is de hoofdspreker tijdens de tweede Nationale Synode, die op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober wordt gehouden in Dordrecht.  De Grote Kerk zal daarvoor net als in 2010 de plek zijn. Dordt gaat zo op weg naar de herdenking in 2018 en 2019 van vierhonderd jaar Dordtse Synode. Kerken in het land, in Dordrecht en de stichting Reformatie Instituut Dordrecht zijn daarover al aan het denken net zoals de gemeente Dordrecht.

Afgevaardigden van tientallen kerken en geloofsgemeenschappen komen in oktober 2013 bij elkaar om te praten over de kerkelijke verdeeldheid. De organisatie achter de Synode stelt zich de vraag of de meningsverschillen die kerken in Nederland scheiden nog houdbaar zijn, of dat ze gedateerde standpunten conserveren. De aanwezigen verdiepen zich in de bijdrage ‘Zij gaven elkaar de hand’, speciaal voor de synode geschreven door Van de Beek. (foto Grote Kerk, het symbool van de Dordtse Synode!).Op 6 mei 1619 werden er ook de Dordtse voorregels voor de eerste keer voorgelezen.

 

Lees meer over:

dordt Synode
Deel dit bericht met je vrienden!