donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Radiozender DrechtstadFM van start met nieuwe programmering

2 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Tientallenvrijwilligers staan in de startblokken bij Dordtse omroep.

Op vrijdag 6 september start DrechtstadFM met de eerste fase van de nieuwe programmering voor de lokale radiozender. Met een speciale uitzending die dag van 21:00 tot 00:00 wordt officieel de aftrap gegeven van de vernieuwde zender. In de loop van 2013 zal de programmering uitgebreid worden met veel meer live programma’s die zich richten op Dordrecht en de regio, waarbij zaken als nieuws, sport, cultuur en politiek volop aandacht zullen krijgen.

Sinds de vorming van het nieuwe RTV Dordrecht met de partners iDordt (internet en nieuwe media) en het voormalige Media78 (radio) is op de achtergrond hard gewerkt aan het nieuwe radiostation Drechtstad FM. Na een grondige vernieuwing van de studio’s van de radiozender en na de nodige proef uitzendingen gedurende de vakantieperiode is nu de tijd om officieel te starten. Met aan de basis een grote groep vrijwilligers met ruime ervaring op het gebied van lokale radio. Op dit moment heeft DrechtstadFM al de beschikking over ruim 25 vrijwilligers en dit aantal groeit maandelijks.

Vanaf maandag 9 september start onder andere een dagelijks nieuwsprogramma van 19:00 tot 21:00. Op vrijdagavond presenteert Mattie Valk (Q-music) van 19:00 tot 21:00 zijn programma, gevolgd door E-Expressions met drie uur lang electronische muziek. Op zondagavond is er onder andere van 20:00 tot 22:00 LabFM met (regionale) hip-hop muziek. In de loop van 2013 wordt de programmering aangevuld met een programma met aandacht voor de betere (regionale) popmuziek, een interview programma en overdag wordt muziek afgewisseld met regionale informatie en komt er een speciaal lunchprogramma met extra aandacht voor muziek en herinneringen aan de jaren ’90. Vanaf 2014 start DrechtstadFM wordt het sportprogramma “Drechtsport” weer gestart.

Directeur Arjan Verwoerd van RTV Dordrecht is blij met de start van DrechtstadFM. “Veel vrijwilligers hebben maandenlang hard gewerkt en nu is het tijd om weer een echt Dordts geluid op de radio te hebben. Ik heb grote verwachtingen van deze groep enthousiaste radiomakers.”

Drechtstad FM verhuist dit jaar mee naar het nieuwe studiocomplex in het Leerpark. De apparatuur in de oude studio’s is flexibel opgesteld, zodat zonder problemen en in korte tijd verhuisd kan worden.

DrechtstadFM is te beluisteren via de ether op frequentie 95.7fm en op de kabel op 105.9fm. Via de digitale ontvangers van KPN en UPC is het ook te vinden en overal op de wereld kan geluisterd worden via de website; www.drechtstadfm.nl.

Lees meer over:

kabel regionaal drechtstadfm
Deel dit bericht met je vrienden!