zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht wint eenvoudig van Jong PSV

31 augustus 2013

DORDRECHT - Tegen de beloften van PSV onderstreepte FC Dordrecht de koploperstatus op vrijdag 30 augustus met een uiteindelijk redelijk gemakkelijke 2-0 overwinning. Een terechte zege op basis van de veldverhoudingen waarin de thuisclub bijna de volle negentig minuten de controle wist te behouden.

Door blessures van Lima en Wormgoor posteerde trainer Harry van den Ham met Ilias Haddad en Marvin Peersman een nieuw centraal verdedigingsduo. Op rechts speelde de weer schorsingsvrije Fortes en de linkerflank was voor de jeugdige Everon Pisas die zich ogenschijnlijk snel aan het niveau van de Jupiler League heeft aangepast.

Het middenrif met de weer herstelde Alisic, Luckermans en de sterke Van Nieff zette samen met het aanvaltrio Danso, Gladon en Carrasco de Eindhovense gasten van meet af aan onder druk.

Het wachten was op de voorsprong. Na 20 minuten verscheen die op het scorebord. Andreas Luckermans haalde van buiten het strafschopgebied uit, een ‘touché’ onderweg liet doelman Benjamin van Leer kansloos: 1-0. De treffer van de Belgische huurling betekende ook de ruststand.

In de tweede helft gaf Dordt gas en leek na een kwartier de wedstrijd in het slot te kunnen gooien. Yoell van Nieff veroverde de bal op rand van de zestien en werd door Horsten (rood) met twee armen van het tweede Dordtse doelpunt afgehouden. Paul Gladon vond vanaf elf meter vervolgens de vuisten van Van Leer.

De Eindhovense goalie hield zijn gereduceerde ploeg daarna op de been. Met name zijn reactie op de één tegen één situatie met de ingevallen Giovanni Korte oogstte lof. De sluitpost moest zich echter geslagen geven toen Erixon Danso uit een scrimmage de 2-0 binnen frommelde.

In het laatste kwartier ging met het oog op de komende wedstrijd van aanstaande maandag de rem erop en consolideerde Dordrecht de vierde seizoensoverwinning  zonder noemenswaardige inspanningen.

Met dertien punten uit vijf wedstrijden blijft FC Dordrecht de trotste koploper van de Jupiler League.

Scoreverloop: 1-0 Luckermans (20), 2-0 Danso (69).
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Haddad (90. Vet), Peersman, Pisas; Van Nieff, Luckermans, Alisic; Carrasco (60. Korte), Gladon, Danso (83. Godeken).
Bijzonderheden: Gladon zag in de 59e minuut zijn strafschop gekeerd door Van Leer. Scheidsrechter Van den Kerkhof gaf Van Nieff in de 80e minuut een gele kaart voor een schwalbe.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!