woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Startersbeurs vanaf 16 september ook in de Drechtsteden

27 augustus 2013

DRECHTSTEDEN - Jongeren in de Drechtsteden die klaar zijn met hun opleiding, graag aan de slag willen, maar nog geen werk hebben gevonden, kunnen zich vanaf 16 september aanmelden voor een Startersbeurs. Daarmee kunnen zij zes maanden werkervaring opdoen bij een bedrijf van hun eigen keuze en hun competenties en vaardigheden (verder) ontwikkelen en zo hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

De Drechtsteden vinden het belangrijk dat jongeren na het afronden van hun opleiding een goede start kunnen maken op de arbeidsmarkt. Op initiatief van de Drechtraad komt daarom de Starterbeurs ook in de Drechtsteden. De Drechtraad heeft in mei jl. besloten 400.000 euro beschikbaar te stellen. De Sociale Dienst Drechtsteden voert de regeling namens de Drechtsteden uit.

Voor wie?
Om voor een Startersbeurs in aanmerking te komen, moet de jongere in één van de zes gemeenten in de Drechtsteden wonen, tussen de 18 en 27 jaar zijn, geen uitkering ontvangen en minimaal een MBO2- of HAVO/VWO-diploma hebben of een afgeronde HBO- of WO-opleiding. Het is de bedoeling dat de starter zelf op zoek gaat naar een bedrijf waar hij/zij graag werkervaring wil opdoen. Dat mag een bedrijf in de regio zijn maar dat hoeft niet. Zodra de jongere een bedrijf heeft gevonden, schrijft hij of zij zich via de website in en krijgt de werkgever alle benodigde documenten toegestuurd. Werkgevers die vacatures willen aanbieden voor de Startersbeurs Drechtsteden, kunnen dat nu al doen op de website www.startersbeurs.nu/Drechtsteden

Ook voordelen voor werkgevers
Niet alleen jongeren hebben baat bij de regeling, ook voor werkgevers biedt de Startersbeurs voordelen. Zij kunnen met financiële steun van de Drechtsteden jonge, ambitieuze starters werkervaring laten opdoen in en kennis laten maken met hun bedrijf. Zo snijdt het mes aan twee kanten!
Onkostenvergoeding en opleidingsbudget. De starter ontvangt per maand een onkostenvergoeding van €500 netto. De werkgever krijgt dit bedrag volledig gecompenseerd door de Drechtsteden. Daarnaast spaart de werkgever maandelijks een bedrag van €100 in een scholingsspaarpot. Dit
opleidingsbudget kan de starter na afloop inzetten voor een (aanvullende) cursus. Vanaf 16 september is op de website van de Startersbeurs Drechtsteden uitgebreide informatie te vinden en kunnen jongeren zich officieel aanmelden. Tot die tijd kunnen zij zich op de website als belangstellende melden en een folder downloaden die hen helpt in het gesprek met werkgevers.

Lees meer over:

sociale dienst startersbeurs
Deel dit bericht met je vrienden!