woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Debuutroman van Dordtse schrijver John Veere

26 augustus 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Een verrassend sterk debuut van een Nederlandse schrijver: "Het Poseidon Conflict".

“Het Poseidon Conflict” is het debuut van de Dordtse schrijver John Veere. De spannende avonturenroman in de stijl van Clive Cussler speelt zich af in en rond Istanbul. "Het Poseidon Conflict" geeft een blik op de duistere achtergronden en financiering van terrorisme, maar is bovenal een spannende avonturenroman.

Tegen de achtergrond van terreuracties en handel in verdovende middelen beraamt de leider van een misdaadorganisatie een sinister plan voor een aanval op Istanbul. Gefinancierd vanuit de verkoop van drugs, wordt alles voorbereid voor de finale slag, die de loop van de geschiedenis voor het land kan veranderen.

Journalist Robert Hendricks krijgt de kans om in een kleine onderzoeksonderzeeër naar de bodem van de Marmarazee te gaan, tot midden in de Noord Anatolische breuk. Als blijkt dat de terroristen juist deze onderzeeër hebben uitgekozen als speerpunt voor hun aanval op Istanbul, ontstaat zowel op land als onder de zeespiegel een gevecht op leven en dood voor Robert en vele anderen.

Naast spanning geeft "Het Poseidon Conflict" een interessante kijk op Istanbul en het leven in Turkije door de ogen van een buitenstaander. Het verhaal is boeiend en heeft een ijzersterke spanningsboog. 

John Veere zijn roots liggen in Dordrecht. Sinds jaren woont hij echter in Istanbul. "Het Poseidon Conflict" wordt vertaald in het Engels en Turks. "Het Poseidon Conflict" is verkrijgbaar via www.mijnbestseller.nl en de betere boekhandel (ISBN 9789461937186) 

Lees meer over:

debuut avonturenroman john veere
Deel dit bericht met je vrienden!