dinsdag 22 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht speelt met kunst- en vliegwerk gelijk tegen Excelsior

24 augustus 2013

DORDRECHT - Op vrijdag 23 augustus werd de Rijnmond derby Excelsior – FC Dordrecht gespeeld. Honderden supporters van FC Dordrecht kwamen op deze wedstrijd af. Excelsior uit is normaal altijd wel een reden voor een goed gevuld uitvak, maar nu FC Dordrecht zich koploper mag noemen, was het vak bijna te klein.

Harry van den Ham moest creatief omgaan met een aantal blessures en schorsingen. Gelukkig  had FC Dordrecht zich onlangs versterkt met Ismo Vorstermans en herenigd met Illias Haddad. Zij konden dus ook meteen in de basis beginnen.

Vorstermans wist zich binnen 28 minuten legendarisch te maken door de 1-0 voor FC Dordrecht te scoren. Helaas viel zijn droomdebuut in duigen toen hij een paar minuten later geblesseerd in het strafschopgebied moest toezien hoe Excelsior doorspeelde en de gelijkmaker scoorde. Terwijl de Rotterdammers feest vierden werd Vorstermans met een hamstringblessure van het veld gehaald. Hij werd vervangen door Everon Pisas, tot voor kort nog speler van de A1 van FC Dordrecht.

Met de 1-1 op het scorebord werd er afgefloten voor rust.  In de tweede helft moest FC Dordrecht al snel een penalty tegen incasseren nadat scheidsrechter van der Graaf een handsbal constateerde. Ex–Schapenkop Lars Veldwijk schoot echter hoog over. FC Dordrecht bleef knokken maar moest ook lijdzaam toezien hoe Excelsior de aanval in bleef gaan. De lat, paal, de noeste verdediging en Warner Hahn wisten echter de schade te beperken. Dat kan niet gezegd worden over de selectie. Jessy Mayele verliet vroegtijdig het veld per brancard, ook hij had een hamstringblessure opgelopen.

De teller bleef steken op 1-1, FC Dordrecht blijft dus nog de ongeslagen koploper in de Jupiler League.

Voor trainer Harry van den Ham wordt het volgende week puzzelen wanneer we Jong PSV in eigen huis ontvangen.  Lima (ingescheurde enkelband), Vorstermans, Mayele, Carrasco (hamstring) en Onyeike (schorsing) zijn niet inzetbaar. De overige spelers ontbreekt het gelukkig niet aan vechtersmentaliteit, dat werd ook vanavond weer bewezen.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!