donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Nieuw in september 2013: de waterbus zomervaarten naar Gorinchem en Kinderdijk

22 augustus 2013

DRECHTSTEDEN - De laatste drie weekenden van september 2013 staan bij Waterbus in het teken van zomervaarten naar Gorinchem en Kinderdijk. In deze periode vaart Waterbus elke zaterdag naar Gorinchem en elke zondag naar Kinderdijk. Een unieke manier om in de nazomer volop te genieten van twee prachtige bestemmingen. 

Op de zaterdagen verschillende evenementen in Gorinchem 
Zaterdag 14 september kan men in Gorinchem de vele monumenten bezoeken tijdens de nationale Open Monumentendagen. Op zaterdag 21 september kan men ook afreizen naar Gorinchem en op 28 september is er de 25ste editie van de Boten- en Camperbeurs in Gorinchem. 
Waterbus vertrekt met lijn 23 vanaf 9:45 elk uur vanaf Dordrecht Merwekade via Hollandse Biesbosch en Sliedrecht Middeldiep naar Gorinchem. De OV-chipkaart is te gebruiken tot halte Sliedrecht waarna u een losse ticket aan boord kunt kopen richting Gorinchem. U reist het voordeligst met de Waterbus Dagkaart voor slechts € 12,50. Kinderen 4 t/m 11 jaar en 65+’ers betalen slechts €9,-. De Dagkaarten zijn alleen contant aan boord verkrijgbaar. Reservering is niet mogelijk, vol is vol. 
Kinderdijk
Op zondag 15, 22 en 29 september vaart Waterbus vanaf Dordrecht én Rotterdam naar Kinderdijk. Men stapt direct voor de ingang van Kinderdijk uit en loopt meteen “Holland op z’n best” tegemoet. Voor de afvaarten naar Kinderdijk is reserveren wel verplicht. Voor de route Dordrecht – Kinderdijk v.v. kan men terecht bij de VVV Dordrecht (Spuiboulevard 99, 0900-46 36 888, Dordrecht). Voor de route Rotterdam – Kinderdijk v.v. kan men reserveren bij de Rotterdam INFO (Coolsingel 195, 010-790 01 85, Rotterdam). 
Voor slechts €12,50 (standaard) of €9,- (kinderen 4 t/m 11 jaar en 65+) ontvangt men een boekingsbewijs. Daarmee ontvangt men eveneens entree bij Kinderdijk voor de bezoekersmolen en het Wisboomgemaal. 
Let op: naar Kinderdijk is het verplicht om volgens de door u gereserveerde tijden HEEN en TERUG te reizen. Per afvaart zijn maximaal 80 zitplaatsen te reserveren. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website of bij de desbetreffende VVV. 
Algemene informatie
Voor alle vertrektijden en overige informatie kunt u terecht op www.waterbus.nl/zomervaarten. Voor rolstoelen zijn eveneens enkele plaatsen beschikbaar. Kinderdijk en de evenementen in Gorinchem zijn op loopafstand te bereiken. Waterbus adviseert daarom uw fiets bij de vertrekhalte te parkeren.  

Lees meer over:

waterbus evenementen kinderdijk
Deel dit bericht met je vrienden!