donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Waterschapslasten in Rivierenland op vijf na hoogste van Nederland

20 augustus 2013

DRECHTSTEDEN - Bij het C.B.S. verschenen onlangs cijfers over de Waterschapslasten in Nederland. Hieruit blijkt dat de lasten in het Waterschap Rivierenland voor een woningeigenaar meer stijgen dan voor een huurder.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (C.B.S.) zijn de Waterschapslasten in heel Nederland voor woningeigenaren in het afgelopen jaar weer meer gestegen dan voor huurders.

Een meerpersoonshuishouden met een eigen woning betaalt in 2013 gemiddeld 319 euro aan waterschapslasten, en dat is 35 % meer dan eenzelfde huishouden in een huurwoning.

Een alleenstaande eigenwoniningbezitter betaalt zelfs 65 % meer dan een alleenstaande huurder.

Het Waterschap De Dommel in Noord-Brabant heeft met 210 euro de laagste lasten van Nederland voor een meerpersoonshuishouden met een eigen woning, en het Hoogheemraadschap van Delfland heeft met 434 euro de hoogste lasten van heel ons land, ruim 2 keer zoveel als Waterschap De Dommel.

Het Waterschap Rivierenland, waar de Drechtsteden deel van uitmaken, heeft ook hoge waterschapslasten.

Rivierenland staat op de 6e plaats van alle Waterschappen van ons land, als we kijken naar de hoogste lasten voor meerpersoonshuishoudens met een eigen woning: ongeveer 380 euro per meerpersoonshuishouden met een eigen woning.

Deze hoge lasten in het waterschap Rivierenland hebben als oorzaak de relatief hoge tarieven voor de heffing ingezetenen in ons Waterschap.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek.
 

Deel dit bericht met je vrienden!