dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Refo500 trein reist volgend jaar langs de belangrijkste Europese reformatiesteden

9 augustus 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Refo500 trein wordt een speciale treinreis naar een groot aantal Europese reformatiesteden. De reis duurt elf dagen, en een groot aantal internationaal bekende reformatie-deskundigen hebben al toegezegd dat ze deze reis mee zullen maken.

De reis start in Wittenberg en gaat via Heidelberg, Zurich, Genève, Straatsburg en Leuven naar Dordrecht. De Refo500 train vertrekt op 21 mei 2014 in Wittenberg en eindigt op 31 mei 2014 in Dordrecht.

Als u zich inschrijft voor deze speciale Refo500 Train, dan bezoekt u Europese reformatiesteden, komt u in contact met mensen van verschillende nationaliteiten en achtergronden en krijgt u veel mee van de kennis die vooraanstaande wetenschappers aan boord hebben. De trein brengt u iedere dag veilig en comfortabel naar de volgende plaats.

Tijdens deze ‘cruise per spoor' kunt u genieten van ontmoetingen en gesprekken met andere reizigers, luisteren naar inleidingen en lezingen via de luidsprekers of een workshop of presentatie volgen in een coupé.

De Refo500 Train brengt u naar de belangrijkste plaatsen van de calvinistische en lutherse reformatie in Europa. Net als bij aankomst van een cruiseschip, wordt u met een bus naar de plaatselijke bezienswaardigheden gebracht. Drinken en snacks zijn aan boord. Maaltijden en overnachtingen zijn voor u in plaatselijke hotels geboekt.

Internationaal bekende reformatiedeskundigen
Bekende reformatiedeskundigen zorgen ervoor, dat de Refo500 Train een bijzondere studielocatie wordt. Onder de 200 treinreizigers bevinden zich In-Sub Ahn (Presbyterian General Assembly Theological Seminary, Zuid-Korea), Timothy George (Samford University, USA), Robert Godfrey (Westminster Seminary California, USA), Michael Haykin (The Southern Baptist Theological Seminary, USA), Peter Lillback (Westminster Theological Seminary Philadelphia, USA), Thomas Seidel (Internationale Martin Luther Stiftung, Duitsland), Herman Selderhuis (Theologische Universiteit Apeldoorn en Refo500, Nederland), Hans Wiersma (Augsburg College, USA). Michael Bridges en George Baum (LOST AND FOUND, USA) laten hun bijzondere muziek horen.

Lees meer over:

trein reformatie
Deel dit bericht met je vrienden!