zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Afvalproef in binnenstad en Crabbehof

6 augustus 2013

DORDRECHT - Op 2 september starten de gemeente Dordrecht en HVC met een afvalproef om meer gescheiden afval in te zamelen. Voor de proef zijn twee gebieden geselecteerd: één in de binnenstad en één in Crabbehof.
 
Uitvoeringsbesluit
Het college heeft op 2 juli 2013 het ‘PDF-bestandUitvoeringsbesluit Inzamelproef (3585 kB) Grondstoffen Hoogbouw Binnenstad en Crabbehof gemeente Dordrecht’, vastgesteld. Het besluit is vanaf 1 september 2013 van kracht en regelt hoe en wanneer afval moet worden aangeboden in het proefgebied tijdens de proefperiode.

Dordts afval wordt grondstof
Afval is vaak heel waardevol. Afval kan na bewerking namelijk weer grondstof zijn voor nieuwe producten. De gemeente Dordrecht wil meer grondstoffen uit het afval halen en zo bijdragen aan een beter milieu. De hulp van bewoners is daarbij hard nodig. Want om meer grondstoffen uit afval te halen, moet het afval beter gescheiden worden.

Service
Tijdens de proef worden de bewoners uit de proefgebieden gevraagd om naast oud papier en plastic, ook groente-, fruit-, en tuinafval (gft) apart te houden. In beide proefgebieden is het nu namelijk nog niet mogelijk om gft apart aan te bieden. Daarnaast vergroot HVC in de proefgebieden de service voor de bewoners. In het proefgebied in de binnenstad wordt vaker ingezameld, zodat bewoners hun afval sneller kwijt kunnen. In het proefgebied in Crabbehof komen een soort mini-milieustraatjes waar de bewoners hun afval kunnen weggooien wanneer het hun uitkomt.

Lees meer over:

afval crabbehof
Deel dit bericht met je vrienden!