Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Albert Heijn wil over op digitale bonuskaart'
30jul 2013

Albert Heijn wil over op digitale bonuskaart

DRECHTSTEDEN - Supermarktketen Albert Hein wil graag met zijn tijd mee. Mee gaan met de nieuwste digitale ontwikkelingen. De Bonuskaart in zijn huidge vorm gaat op termijn verdwijnen. Ahold-topman Dick Boer zei dit in een interview met managementconsultingbureau McKinsey.
 
"Digitale ontwikkelingen worden steeds belangrijker voor het retailconcern", stelt Boer. "Daarom moet Albert Heijn het loyaliteitsprogramma, in de vorm van de Bonuskaart, ook meer naar het digitale kanaal brengen", stelt hij. “We moeten onze loyaltycards beter integreren met smartphones. Met onze Appie-app kun je bestellingen plaatsen, en de app onthoudt ook al je klantgegevens. Maar in de winkel moet je jezelf nog steeds identificeren met een loyaliteitskaart.”

De bonuskaart is een loyaliteitskaart, dat wil volgens Wikipedia zeggen dat met deze kaart, Albert Heijn loyaal koopgedrag van de klanten beloont en bevordert, met als doel het marktaandeel en de winst van het bedrijf te vergroten. De bedoeling van de bonuskaart is dus om de klant te binden en te stimuleren om vaker geld in de supermarkt uit te geven.
 
Nieuwe technologie
De Bonuskaart zal niet van vandaag op morgen verdwijnen. “Ik denk dat de kaarten uiteindelijk plaats zullen maken voor nieuwe technologie. Maar het gaat waarschijnlijk langer duren dan iedereen denkt – er zullen namelijk altijd mensen zijn die het ene of het andere middel niet gebruiken. Daarom moet je zowel loyaltycards als smartphone-apps aanbieden. Maar het staat vast dat we als industrie niet weg kunnen blijven van mobiele apparaten en technologie,” aldus Boer in bovengenoemd interview.
 
Stemherkenning
De Boer verwacht verder dat mobiele toestellen steeds meer invloed zullen gaan krijgen, ook door snel mobiel internet. “Ik denk dat de mogelijkheden van mobiele toestellen – tablets en smartphones – op korte termijn gelijkwaardig zullen zijn aan die van pc’s. Kijk naar onze Appie-app: je kunt er recepten mee uitwisselen, en je kunt boodschappenlijsten delen met vrienden en met je partner of de kinderen. Ook is het mogelijk om boodschappen te bestellen en bezorgtijden te bepalen. Daarnaast heeft Appie stemherkenning en een barcode-scanner.”

Bron: Promaction.nlDeel dit bericht met je vrienden!