Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste 'Film in de Tuin' groot succes.'
30jul 2013

Eerste 'Film in de Tuin' groot succes.

DORDRECHT - De eerste filmvoorstelling in de tuin bij de nieuwe bioscoop is vorige week een groot succes gebleken. Ongeveer 400 bezoekers kwamen op dit zomerse initiatief af.

Helaas moest afgelopen vrijdag de voorstelling wegens onweersrisico worden geannuleerd. Maar de warming up naar de officiele opening van 'The Movies' gaat gewoon door.

Film in de tuin
In de tuin van het Dordrechts Museum kunnen filmliefhebbers nog deze maand op zwoele, zomerse avonden genieten van een serie toonaangevende films uit het afgelopen jaar. Het Dordrechts Museum zet zo een mooie zomertraditie voort. Voor Cinema The Movies is het een prachtige aanloop naar de opening van de bioscoop in september aan de Nieuwstraat.

Zitplek
De films starten om 22.00 uur. De museumtuin is open vanaf 20.30 uur. Entree 5 euro, inclusief een drankje. In de serre van restaurant Art & Dining zijn consumpties verkrijgbaar. Het is wel verstandig om een eigen stoel of kleedje mee te nemen om zeker te zijn van een zitplek.

Voor dramaliefhebbers heeft augustus twee aangrijpende films in petto. Tijdens de filmavonden, op vrijdag 2 augustus en vrijdag 9 augustus in de tuin van het Dordrechts Museum, kan de kijker zich laten meeslepen door de drama’s Jagten en The Broken Circle Breakdown.
 
Jagten, een psychologisch drama, laat zien dat een onterechte beschuldiging een leven kan verwoesten. Wanneer kleuterleider Lucas door de 5-jarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik, verandert zijn leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp beginnen zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard.

De film toont dat de maatschappij in staat is een onschuldige man een identiteit op te leggen die hij vervolgens maar moeilijk kwijtraakt. Jagten is een heftige film waar je in meegezogen wordt en die je aan het denken zet. Te zien: vrijdag 2 augustus

The Broken Circle Breakdown' vertelt de intense love story tussen Elise (28) en Didier (36). Zij heeft haar eigen tattooshop, hij is een Vlaamse cowboy die banjo speelt in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht... al zijn de verschillen groot. Water en vuur, totaal verschillend maar toch perfect verenigbaar. De geboorte van dochtertje Maybelle maakt hun geluk compleet. Tot het noodlot keihard toeslaat en Maybelle sterft. Didier verliest zich in woede, Elise zoekt troost. Te zien: vrijdag 9 augustus.Deel dit bericht met je vrienden!