woensdag 19 januari 2022

Alles over Dordrecht

Johan Huibers heeft opnieuw grootse plannen

23 juli 2013

DORDRECHT - Water uit de Middellandse Zee via de Jordaan naar de Dode Zee laten stromen om zo bijbelse profetieën in vervullen te laten gaan. Johan Huibers, bekend als de bouwer van de Ark van Noach, heeft opnieuw grootse plannen. In oktober reist hij af naar het Midden-Oosten. Wat hij precies gaat doen, is geheim. Huibers vindt het nog te vroeg om daarover tot in detail over uit te wijden. In ieder geval moeten Jordanië, Israël en Palestina een contract tekenen. Zover is het nu nog niet, weet Huibers. Eerst moet er meer respect voor elkaar komen. "Dan kunnen we verder."

Bouwtekening
"De bouwtekening voor mijn plan staan gewoon in de Bijbel, net als bij de ark", legt Huibers uit aan CIP.nl. "In Ezechiël 47, Zacharia 14:8 en Jesaja 41, 42 en 44 staat het: vissen uit de Middellandse Zee zullen zwemmen in de Dode Zee; de woestijn zal bloeien als een roos. Daarvoor zijn voorbereidingen nodig, want er moet water komen." Huibers erkent dat de opdracht in Zacharia niet voor iedereen duidelijk is. "Je moet de 'm begrijpen. Ik ben hier al vanaf m'n achttiende mee bezig. Het verhaal van Noach heb ik ook al duizend keer gelezen. Mensen vragen mij of je de vervulling van een profetie niet aan God moet overlaten. Kijk, als ik daarop moet wachten, had ik die ark ook niet hoeven bouwen. God heeft mij geroepen hier werk van te maken."

Denken velen aan de meest 'logische weg' - water van de Rode Zee naar de Dode Zee - Huibers heeft een andere oplossing. Er moet een 78 kilometer lange tunnel komen, waardoor het water van de Middellandse Zee naar de Jordaan stroomt. "Het is zó simpel, zo kínderlijk simpel. Het staat gewoon in de Bijbel. Waarom heeft niemand daar eerder aan gedacht?" Wat gebeurt er eigenlijk met het zoute water in de Dode Zee als daar Middellandse Zeewater bij komt? "Het verandert alleen van kleur", meent Huibers. "Van zwart naar lichtblauw. De Dode Zee bestaat eigenlijk uit twee zeeën: een hoog en een laag gedeelte, gescheiden door een dam. In het hoge meer zwemmen de toeristen. Mijn plannen gaan over het lage gedeelte."

Geen twijfel
Behalve naar de Bijbel wil Huibers luisteren naar de wensen van mensen ter plaatse. Gesprekken met burgemeesters in het gebied en de eigenaar van de Dode Zee heeft hij al volop. Wat als hun ideeën tegenstrijdig zijn aan Huibers' opdracht? "Dan ga ik terug naar Nederland en lees ik de Bijbel opnieuw."

"Ik heb me beschikbaar gesteld aan God, maar weet niet of ik degene ben die het daadwerkelijk ga uitvoeren. Dat ik hieraan mag meewerken, is fantastisch! Ik ben nooit bang, nooit angstig, twijfel nooit. Dat moet je zelf doen. Je krijgt het niet van God." Dus Huibers weet zeker dat de drie landen gaan meewerken? "Voor honderd procent", antwoordt hij. "En als dat niet zo is, is het mijn schuld." Wat hij dan fout gedaan heeft? "Dat ga ik je pas vertellen als het niet doorgaat. Ik wil er trouwens niet eens over nadenken dat het plan ooit gaat mislukken. Dat is twijfel en dat doe ik niet."

Ark
Johans ark is nu een jaar open voor publiek. "Het gaat uitstekend", vertelt hij. De honderdduizend bezoekers die hij mocht verwelkomen aan boord, zijn er aanzienlijk minder dan de verwachte 300.000. Nee, een tegenvaller is dat niet voor Huibers "God is op zoek naar die ene. Iedereen is uitgenodigd, maar net als bij de zondvloed komt niet iedereen in de ark." Vruchten van zijn werk ziet hij zeker. "Ruim honderd mensen zijn door hun bezoek aan de ark tot het besef gekomen dat er wel een God moet zijn en in Hem gaan geloven. Gisteravond kreeg ik nog een mail van iemand die enorm was geraakt door de geschiedenis van Noach. Hij kocht een boek en kon er 's nachts niet van slapen. In de ark probeer ik mensen te triggeren. Zodat mensen zich afvragen waarom er meer dan acht bedden staan en doorkrijgen dat zij ook zijn uitgenodigd."

Wie de Ark van Noach wil bekijken, heeft nog tot januari de kans. Daarna gaat het schip de zee op.

Bron: CIP.nl
Foto: Hans Huisman

Lees meer over:

ark van noach johan huiberts
Deel dit bericht met je vrienden!