Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente Dordrecht praat na de zomer verder over toekomst Big Rivers Festival'
17jul 2013

Gemeente Dordrecht praat na de zomer verder over toekomst Big Rivers Festival

DORDRECHT – Na de zomer gaat de gemeente Dordrecht verder praten met het bestuur van de stichting Big Rivers over de toekomst.  De organisatie kreeg gisteren in de gemeenteraad wel veel waardering voor het geslaagde zestien festival afgelopen weekeinde. De vraag die de gemeente wel stelt, is of Big Rivers een status aparte houdt in de begroting van de gemeente vanaf 2014 of één van de topevenementen blijft. Het onderzoekscentrum Drechtsteden doet een onderzoek naar de waarde voor de stad van het festival. De directie zegt dat de afgelopen aflevering meer dan 150.000 bezoekers trok en dat 150 vrijwilligers het festival mee mogelijk maakten.

Die inzet van vrijwilligers werd gewaardeerd door wethouder Jasper Mos, maar hij zette kanttekeningen bij de stijgende bureaukosten van het festival.

Het Big Rivers festival geloof als de gemeente volledig steun blijft toezeggen het verder kan uitgroeien tot een nationaal evenement met veel gratis programma’s.

In het land zijn meer evenementen, die beeldbepalend zijn voor een stad. Zo kent Terschelling het Oeral festival en is de vierdaagse van Nijmegen veel meer dan vier dagen wandelen. Pink Pop hoort bij Limburg en Zeeland heeft ook enkele uitspringende festival.

Verslaggever Thijs Blom zei in een commentaar op zijn radio RTV Rijnmond dat de opmerkingen van Mos dat er teveel bureaukosten zijn gemaakt niet lekker zal vallen bij het festival. Hij voorspelt dat het festival om te beginnen 25.000 euro zal  moeten inleveren aan subsidie.,,Komend jaar zal er een Rivers festival zijn, maar wellicht een smal Rivers festival. Alhoewel misschien zal er eerder de stekker uitgestroken worden" 

Volgens Blom is het niet mogelijk om het festival met twee podia minder te doen. Meer nieuws op RTV Rijnmond.

 

 

 Deel dit bericht met je vrienden!