dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht beperkt beantwoording brieven veelschrijver

17 juli 2013

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht neemt voortaan van vastgoedeigenaar M. Karasahin niet meer dan 10 brieven per maand in behandeling. Van de overige brieven krijgt de schrijver alleen een automatisch verwerkt besluit dat de gemeente deze niet in behandeling neemt. Op deze manier beperkt de gemeente de kosten voor de behandeling van de vele bezwaren en verzoeken die deze inwoner van Dordrecht indient. Het is ook in lijn met de uitspraak van de rechtbank Rotterdam, die Karasahin in maart verbood om meer dan 10 brieven per maand aan de gemeente te schrijven.

Dordrecht had om dat verbod gevraagd omdat de ´brieventerreur´ de gemeente  ruim € 400.000 per jaar  kost. Karasahin heeft eerder verklaard de vele bezwaren, klachten en verzoeken in te dienen om de gemeente te zieken en op kosten te jagen. Na het verbod van de rechtbank bleef Karasahin brieven sturen, ondanks een dwangsom van €300 voor elke brief boven de 10 per maand. Alleen al in de maanden mei en juni kwamen er 400 brieven binnen, waarmee de maximale dwangsom van €100.000 euro was bereikt.

Eerste gemeente
Volgens de Algemene wet bestuursrecht moet de gemeente al die brieven in behandeling nemen.  De gemeente Dordrecht doet nu echter een beroep op diezelfde wet om de beantwoording te beperken, omdat de schrijver zich niet  houdt aan het vonnis van de rechter. Dordrecht is  voor zover bekend de eerste gemeente die deze redenering toepast.  De gemeente houdt er dan ook rekening mee dat ook deze werkwijze door de rechter wordt getoetst.

 

Deel dit bericht met je vrienden!