Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Brugwachterssysteem leidt tot betere doorstroming bussen'
16jul 2013

Brugwachterssysteem leidt tot betere doorstroming bussen

DORDRECHT - Het brugwachterssysteem op de Prins Hendrikbrug verbetert de doorstroming van bussen, zo blijkt uit een evaluatie. Ook de dienstregeling kent hierdoor minder vertraging.

De Drechtsteden willen meer reizigers trekken door de kwaliteit van het openbaar vervoer te ontwikkelen. Doorstroming van bussen is daarvoor belangrijk. Openstaande bruggen veroorzaken ongewenst oponthoud voor het openbaar vervoer. De gemeente Dordrecht heeft dit jaar, als onderdeel van Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden (HOV-D) een brugwachterssysteem ingevoerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Dynamisch Reis Informatie Systeem (DRIS) van de regio Drechtsteden. Het Brugwachterssysteem in Dordrecht maakt gebruik van bestaande, actuele reisinformatie, waarbij brugwachters worden geïnformeerd over naderende bussen. 
 
Het openen van de Prins Hendrikbrug wordt door DRIS beter afgestemd op het passeren van de bus. Hierdoor ondervinden bussen minimale hinder van een open brug. Door het beperken van het aantal bussen dat kort na elkaar arriveert, wordt de vertraging verkort. Uitgangspunt bij gebruik van het systeem is dat brugwachters de brug niet openen als een bus zich binnen twee minuten van de brug bevindt. 
 
Evaluatie 
Keypoint Consultancy heeft het brugwachterssysteem geanalyseerd en geëvalueerd. Met behulp van camera’s werden zowel het moment van, als het aantal brugopeningen geregistreerd, evenals de aankomst en eventuele wachttijd van bussen. Uit dit onderzoek blijkt dat het gebruik van het systeem leidt tot een verbetering van de doorstroming van bussen en minder vertraging van de dienstregeling. 
 
Minder lange wachttijd 
Wanneer bussen dicht bij (op minder dan twee minuten) van de brug zijn, wacht de brugwachter met het openen van de brug. Bussen die anders kort na brugopening arriveren, kunnen door gebruik van het systeem nu passeren voordat de brug geopend wordt voor vaarverkeer. Hierdoor staan bussen minder vaak lang te wachten en neemt de totale vertragingstijd af. 
 
In de situatie zonder brugwachter systeem waren er bij 85 brugopeningen 55 bussen die vertraging opliepen, waarvan er 26 (47%) in de eerste twee minuten na brugopening bij de brug arriveerden. In de huidige situatie zijn er bij 67 brugopeningen 35 vertraagde bussen. Hiervan komen slechts 8 bussen (22%) aan in de eerste twee minuten na brugopening, waarmee de vertraging tijdens de 1-meting kleiner is dan tijdens de 0-meting. Brugwachters kunnen niet in alle gevallen bussen binnen twee minuten door laten, bijvoorbeeld niet wanneer er meerdere bussen kort na elkaar bij de brug arriveren. Het vaarverkeer zou in dat geval te lang moeten wachten. 
 


Deel dit bericht met je vrienden!