Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dordrecht vlagt op vrijdag 19 juli voor 1572'
15jul 2013

Dordrecht vlagt op vrijdag 19 juli voor 1572

DORDRECHT – Het Zuid-Hollandse archief of Erfgoedhuis bewaard documenten over de eerste Vrije Statenvergadering in Dordrecht. 19 juli 1572 wordt aanstaande vrijdag in de stad niet vergeten en op een aantal plekken gaat de vlag uit.

NCRV radio 5 besteedtde  maandagmiddag in het programma Plein 5 aandacht aan 19 juli in Dordrecht. Aanstaande vrijdag wordt er in de stad gevlagd om feestelijke stil te staan bij de opening van de vrije Statenvergaering op 19 juli 1572 in het toenmalige Augustijnenklooster.

De gemeente laat dat Hof nu voor circa zestien miljoen euro verbouwen tot een eigentijdse historische plek. Vorig jaar werd ook voor de eerste keer de vlag uitgestoken vanaf de toren van de Grote Kerk. Vanuit de stad werd daarom gevraagd, toen bleek dat 19 juli als historische datum terug keerde in het collectief geheugen van de Dordtenaren.

In 2011 ging voor de eerste maal weer de vlag uit in Dordrecht voor 19 juli als historische datum. In het verre verleden waren er zelfs dagenlang Hoffeesten. 

De winkeliers van de Vriesestraat hebben inmiddels van collega's uit andere straten begrepen dat op meer plekken de vlag uit gaat. Ook horecazaken doen mee.

De c.

Foto: Impressie entree van de Hof van Dordrecht.

 Deel dit bericht met je vrienden!