Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Start nieuwe Maritieme Master-Opleiding in 2014'
11jul 2013

Start nieuwe Maritieme Master-Opleiding in 2014

DORDRECHT - Het maritieme bedrijfsleven in onze regio zit te springen om jong vakbekwaam technisch personeel. Het college van Dordrecht wil actief op deze vraag inspelen door meer hoger maritiem onderwijs naar de stad te halen. In deze agenda heeft het college nu een flinke stap vooruit gezet.

Er ligt een concrete intentie van de STC-Group met haar Netherlands Maritime University of applied sciences om vanaf september 2014 een internationale masteropleiding Shipping en Transport in Dordrecht aan te bieden. Deze afspraak volgt uit intensieve gesprekken tussen de gemeente Dordrecht, de TU Delft, de STC-Group en het maritieme bedrijfsleven in de regio. Met deze partners is tegelijk ook vastgesteld dat de vorming van University College, een van de oorspronkelijke doelstelling, nu niet haalbaar is.

De komst van een internationaal georiënteerde Master-opleiding in plaats van een universitair college is geen streep door de rekening vindt wethouder Bert van de Burgt. “Op een gegeven moment moet je je knopen tellen. De TU Delft geeft aan nu geen mogelijkheden te zien voor een dependance in Dordrecht, maar wil blijven participeren in de agenda van het bedrijfsleven en gemeente.

Dat geeft aan dat men best kansen ziet, dus wie weet wat er op termijn mogelijk is.” De wethouder trekt die conclusie na een gesprek dat hij samen met burgemeester Brok voerde met het college van Bestuur van de TU Delft. 

De Delftse topuniversiteit wil wel graag met het regionale maritieme bedrijfsleven een agenda verkennen over onderwijsvormen geschikt zijn om meer innovatie en onderzoek op het gebied van water, maritiem en delta in de regio te bevorderen.

De STC-Group ziet een uitbreiding van haar brede aanbod naar Dordrecht als een welkome ontwikkeling.  “De energie die er vanuit Dordrecht is op het thema maritiem geeft ons veel vertrouwen. Niet alleen door de gemeente, maar ook door het bedrijfsleven en andere onderwijsinstellingen is al veel werk verzet om de onderwijsambities van de regio vorm te geven”, aldus R. Kooren, lid College van Bestuur van de STC-group.

Het STC heeft aangegeven de komende jaren te willen investeren in het opzetten van diverse maritieme opleidingen in Dordrecht. De onderwijsinstelling heeft de ambitie uitgesproken om al vanaf september 2014 de internationale full- en parttime Masteropleiding ‘Shipping en Transport’ vanuit Dordrecht aan te bieden onder de naam Netherlands Maritime University of applied sciences.

Daarnaast wil de STC-Group – samen met de TU Delft- verkennen op welke manier deze masteropleiding kan worden verrijkt met masterclasses in samenwerking met het regionale bedrijfsleven.  

Het nieuwe opleidingsaanbod zal het komend jaar vanuit het pand Wereldwaag aan de Wijnstraat ontwikkeld worden.Deel dit bericht met je vrienden!