Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrijwilligerswerk bij Weizigt, bijzonder, anders en duurzaam'
05jul 2013

Vrijwilligerswerk bij Weizigt, bijzonder, anders en duurzaam

DORDRECHT -  Bezoekers ontvangen, onkruid wieden, paarden borstelen maar ook vogelspinnen aaien en varen in de Biesbosch. Vrijwilliger zijn bij Weizigt is elke dag anders en elke dag bijzonder. De vrijwilligers van Weizigt zijn ook niet in een woord te omschrijven, ze zijn allemaal totaal anders maar toch ook allemaal heel erg hetzelfde. Weizigt is op zoek naar nieuwe enthousiastelingen om dit bijzondere team te versterken.

Wat het werk en de vrijwilligers van het duurzaamheidscentrum zo bijzonder maakt is de diversiteit. De werkzaamheden zijn geen dag hetzelfde, men ontwikkelt zich en ontdekt nieuwe talenten. Het terrein is continu in beweging, leeft en toont steeds verschillende kanten. Zo ook de mensen die er werken. De vrijwilligers van Weizigt zijn stuk voor stuk mensen met een eigen verhaal die elkaar in hun enthousiasme en passie voor de natuur en duurzaamheid. Van de juniorvrijwilligers op de Stadsboerderij tot de dames die in het informatiepunt staan en van de tuinvrijwilligers tot de gedreven NME-assistenten, iedereen is op zijn of haar eigen manier bezig met een betere, groenere wereld. Het jaarlijkse vrijwilligersuitje dat laatst plaats vond, illustreert dit het beste. Jong en oud, man en vrouw, totaal verschillende levensfases en interesses samen op een rondvaartboot in natuurgebied de Biesbosch. Drijvend door de Biesbosch verstommen totaal verschillende gesprekken bij het zien van een bever en verschuift de hele groep zich naar de kant van de boot waar de bever gespot is. Iedereen deelt, hoe verschillend ook, dezelfde passie. Dit maakt de vrijwilligers van Duurzaamheidscentrum Weizigt niet zo maar vrijwilligers, maar hele bijzondere vrijwilligers.

Weizigt is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Groene vingers, een enorme dierenvriend, de perfecte gastvrouw, hart voor het onderwijs? Kijk op de website www.weizigtnmc.nl of stuur een mailtje naar em.baars@dordrecht.nl.Deel dit bericht met je vrienden!