vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Dordrechts Museum en Cinema The Movies presenteren: FILM IN DE TUIN

5 juli 2013

DORDRECHT - In de tuin van het Dordrechts Museum kunnen filmliefhebbers in juli en augustus op zwoele, zomerse avonden genieten van vijf toonaangevende films uit het afgelopen jaar. Het Dordrechts Museum zet zo een mooie zomertraditie voort. Voor Cinema The Movies is het een prachtige aanloop naar de opening van de bioscoop in september aan de Nieuwstraat.

Programma:
19/7:  ARGO (VS, 2012, regie Ben Affleck)
Deze thriller over een geheime CIA-operatie, die een groep Amerikanen uit Iran moet bevrijden na de islamitische revolutie in 1979, won dit jaar de Oscar voor Beste film. Affleck regisseert en acteert. (Zie foto)

26/7: DE ROUILLE ET D’OS (Fr, 2012, regie Jacques Audiard)
Meeslepend liefdesverhaal over de impulsieve vechtersbaas Ali (een geweldig acterende Matthias Schoenaerts) en de orkatrainer Stéphanie.  Haar dramatische ongeluk maakt hun liefde nog intenser.

2/8: JAGTEN (Dk, 2012, regie Thomas Vinterberg)
Na Festen opnieuw een ijzersterke film over kleinburgerlijk fatsoen, zogenaamde vriendschap en karaktermoord. De leraar Lucas wordt verstoten na een beschuldiging van seksueel misbruik. 5 sterren in De Volkskrant.

9/8: THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN (B, 2012, regie Felix van Groeningen)
Elise en Didier vallen als een blok voor elkaar, maar moeten vechten voor hun relatie wanneer hun dochtertje ernstig ziek blijkt te zijn. De Vlaamse topfilm 2012.

17/8: MARTHA MARCY MAY MARLENE (VS 2011, regie: Sean Durkin)
Debutant Durkin maakt een knap geconstrueerd drama over de jonge vrouw Martha, die ontsnapt is uit een sekte. Haar ‘nieuwe’ leven thuis bij haar zus en de pijnlijke herinneringen vormen een aangrijpende mix.

De films starten om 22.00 uur. De museumtuin is open vanaf 20.30 uur.

Entree 5 euro, inclusief een drankje.

In de serre van restaurant Art & Dining zijn consumpties verkrijgbaar. Het is wel verstandig om een eigen stoel of kleedje mee te nemen om zeker te zijn van een zitplek.

Parkeren kan in parkeergarage Drievriendenhof, die op enkele meters van het Dordrechts Museum is te vinden. De garage blijft tijdens de filmavonden langer open.

Kijk op www.dordrechtsmuseum.nl of www.themoviesdordrecht.nl voor uitgebreide en actuele informatie of volg ons op Facebook en Twitter. Hierop informeren we u ook over mogelijke afgelasting vanwege slechte weersomstandigheden.

Kom genieten van films op (hopelijk) mooie zomeravonden in de prachtige tuin.

Film in de Tuin, vrijdagavonden (en één zaterdagavond) in juli en augustus, aanvang 22.00 uur, tuin Dordrechts Museum, Museumstraat 40, Dordrecht. Toegang 5 euro, inclusief een drankje. Meer info: www.dordrechtsmuseum.nl of www.themoviesdordrecht.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!