Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schoolplein De Fontein swingt met Samsamprijs'
05jul 2013

Schoolplein De Fontein swingt met Samsamprijs

DORDRECHT - Hiphopdansers geven workshop voor hele school. Basisschool De Fontein in Dordrecht wint landelijke Samsam Scholenwedstrijd: een dansworkshop voor de hele school. De hiphopdansers Abdel en Tommy van ISH geven de workshop op woensdag 10 juli om 10.30 uur.
 
In maart lieten de leerlingen van drie scholen in Nederland zich inspireren door zanger Innoss’B (14) en Abigail (12). Deze Congolese jongeren vertelden in een film welke kleding ze wanneer aantrekken.

Aan de hand van die film en een gastles van Liesbeth Staats (bekend van het Jeugdjournaal) gingen de leerlingen zelf aan de slag rond het thema ‘Kleding: wat zeg je ermee’. Zij dachten na over wat je met kleding kunt uitdragen en maakten onder professionele begeleiding filmpjes.
 
Videoclips
Deze filmpjes stonden op een speciale Samsam website. Leerlingen van zo’n 100 scholen door heel Nederland bekeken en beoordeelden die clips op creativiteit, inhoud en originaliteit. De groep van De Fontein kreeg de meeste stemmen!
 
Over Samsam
Samsam is een kleurrijke lesmethode voor het basisonderwijs en wordt uitgegeven door NCDO. Het bestaat uit een tijdschrift en een interactieve website. Hierin vertellen kinderen uit ontwikkelingslanden over hun leven, telkens aan de hand van een thema. De ene keer is dat Vrede in Colombia, de andere keer Groene Energie in Cambodja. De Samsam Scholenwedstrijd is een jaarlijks terugkerend evenement.Deel dit bericht met je vrienden!